Vijelia a făcut prăpăd: Acoperişuri de bloc smulse şi zeci de copaci doborâţi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
În urma vijeliei de duminică noaptea din județul Dolj, mai multe acoperişuri de bloc au fost smulse şi zeci de copaci doborâţi de vijelie și mai multe maşini au fost avariate.

Peste 60 de copaci din mai multe localităţi din judeţul Dolj au fost doborâţi pe carosabil sau pe autoturisme, iar acoperişurile a două blocuri din Craiova au fost smulse de furtuna din noaptea de duminică spre luni, unul dintre acestea căzând pe o conductă de alimentare cu gaze de pe strada Gh.Ţiţeica, care a fost avariată.

Potrivit ISU Dolj, în municipiul Craiova, 40 de copaci au căzut pe carosabil şi pe mai multe maşini parcate, inclusiv pe o ambulanţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

'În judeţul Dolj nu sunt localităţi afectate semnificativ de manifestarea fenomenelor meteorologice vizate. Pompierii militarii au intervenit pentru degajarea a 19 copaci căzuţi pe carosabil şi autovehicule: Spitalul nr. 1 Craiova, Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, B-dul Ştirbei Vodă, str. Banu Stepan, str. C-tin Severeanu, str. Coşuna, str. Vântului, str. Potelu, str. Alunului. De asemenea, au degajat acoperişurile de bloc căzute pe str. Nicolae Titulescu şi str. Ghe.Ţiţeica, aici fiind afectată o conductă alimentare gaze naturale', a precizat ISU Dolj.

Şi în localităţile Filiaşi, Dăbuleni, Radovan, Moţăţei, Ghindeni, pompierii militari au intervenit pentru degajarea a nouă copaci căzuţi pe carosabil, serviciile de voluntari pentru situaţii de urgenţă din Filiaşi, Catane, Galiciuca, Dăbuleni, Valea Stanciului, Călăraşi, Goicea au degajat alţi 13 copaci, iar angajaţi ai Regiei Domeniului Public din Craiova au ridicat 21 de arbori căzuţi pe tot atâtea străzi din municipiu şi blocând carosabilul.

Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, în urma codului roşu

Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, duminică seara, la nivelul judeţului Mehedinţi, în urma manifestării fenomenelor meteorologice.

'În contextul avertizării meteorologice cod roşu, emisă de ANM pentru judeţul nostru, mai multe acoperişuri de bloc au fost luate de vânt, fiind nevoie de intervenţia pompierilor. Totodată, aceştia au intervenit şi pentru îndepărtarea mai multor copaci căzuţi pe autoturisme. La nivelul judeţului Mehedinţi, patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, acestea fiind transportate la UPU de către echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean', a declarat purtătorul de cuvânt al ISU 'Drobeta' al judeţului Mehedinţi, Ramona Nistor.

În localitatea Şimian, pe Calea Hinovei, un panou a căzut peste un autoturism în care se aflau patru persoane, din care doi erau adulţi şi doi, copii. După acordarea primului ajutor medical celor doi adulţi, care au suferit traumatisme, aceştia au fost transportaţi la spital. Cei doi copii nu au necesitat îngrijiri medicale. În aceeaşi localitate, un foişor din lemn a căzut peste o persoană, aceasta fiind asistată medical de către un echipaj SAJ.

De asemenea, în municipiul Drobeta Turnu Severin, o persoană a avut nevoie de ajutor, după ce fereastra locuinţei în care se afla a fost spartă, în urma căderii unui panou stradal. Luni dimineaţa, pompierii din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin intervin pentru degajarea mai multor elemente de construcţie din municipiu.

Citește și: ATENȚIONARE METEO - instabilitate atmosferică în toată țara

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel