Viitură în Turcia: Cel puțin 5 morți și 10 dispăruți. Încă o lovitură în zona afectată de cutremur
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Irina Iriser, Pexels
Fotografie de la Irina Iriser, Pexels
Turcia este afectată de încă un dezastru natural, chiar în zona lovită de cutremurele masive de la începutul lunii februarie. 

Cel puţin cinci persoane au murit şi alte 10 sunt date dispărute după ce viituri masive au lovit sud-estul Turciei, a anunţat miercuri postul public de televiziune din această ţară, potrivit DPA.

Patru persoane au murit în provincia Şanliurfa, de-a lungul graniţei cu Siria, iar o alta, în provincia Adiyaman, la aproximativ 110 kilometri spre nord.

"Patru dintre cetăţenii noştri au murit, iar eforturile de salvare sunt în curs de desfăşurare, inclusiv în zonele rurale", a declarat guvernatorul din Şanliurfa, Salih Ayhan, pentru postul public de televiziune TRT Haber.

Autorităţile "se tem că numărul morţilor ar putea creşte", a adăugat guvernatorul Ayha, invocând precipitaţii "extraordinare", scrie Agerpres.

În districtul Tut din provincia Adiyaman, viitura a măturat o casă din containere care adăpostea o familie, omorând o persoană, a declarat reporterilor ministrul de Interne Suleyman Soylu din Adiyaman. El a avertizat localnicii să stea departe de albia râurilor.

Patru persoane aflate în casa din containere sunt date dispărute, a precizat TRT Haber.

Aceeaşi regiune a fost lovită de cutremur



Regiunea a fost deja lovită de un cutremur devastator luna trecută, care a ucis circa 48.000 de persoane şi a forţat aproximativ 2 milioane să se refugieze în adăposturi temporare, precum corturi şi containere.

Inundaţiile au măturat în calea lor mai multe maşini şi au avariat drumuri şi poduri, potrivit imaginilor difuzate de Haber Global. Un bărbat şi un copil au fost salvaţi de localnici cu ajutorul unei frânghii de pe o stradă din centrul Şanliurfei, a indicat HaberTurk.

Un alt bărbat a fost văzut înotând pentru a se salva dintr-un pasaj subteran inundat din Şanliurfa.

Unitatea de terapie intensivă a unui spital din provincia Sanliurfa a fost inundată, iar pacienţii au fost evacuaţi. Şcolile au fost închise la Şanliurfa, unde au fost inundate şi locuinţe, iar autorităţile au îndemnat localnicii să îşi părăsească casele şi să îndrepte spre zone mai sigure.

Mai la sud, în districtul Iskenderun din provincia Hatay, apa a inundat corturile care adăposteau supravieţuitori ai cutremurului.

Ploi abundente sunt aşteptate în următoarele două zile, a anunţat Autoritatea pentru managementul situaţiilor de urgenţă şi a dezastrelor (AFAD), avertizând localnicii să se ferească de furtunile şi inundaţiile care vor urma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel