Viitorul șef al FBI, Christopher Wray, promisiuni înainte de numire
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
FBI
FBI
Christopher Wray, numit de către președintele american Donald Trump în funcția de director al Biroului Federal de Investigații (FBI), a dat asigurări că va acționa în numele unei ''justiții imparțiale'', relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Dacă mi s-a oferit onoarea de a conduce această agenție, nu voi permite niciodată ca activitatea FBI-ului să fie condusă de altceva decât de fapte, lege și o justiție imparțială, a subliniat Wray într-o declarație publică în cursul audierii sale de confirmare în Senat.

El a mai pus că va conduce o agenție independentă de care să fie mândru fiecare american.

Wray, fost jurist în cadrul Departamentului de Justiție în timpul fostului președinte George W. Bush, a fost numit de către Donald Trump în locul lui James Comey, pe care actualul lider de la Casa Albă l-a destituit în luna mai, în contextul unei anchete referitoare la posibile legături între campania prezidențială din 2016 a lui Trump și Rusia.

Dacă va fi confirmat de Senat, Wray va avea dificila sarcină de a-i liniști pe cei peste 30.000 de angajați ai prestigioasei agenții, înființată în urmă cu peste o sută de ani și care este invidiată pentru independența sa, apoi opinia publică americană, care se teme ca nu cumva instituția să ajungă sub influența Casei Albe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel