Data actualizării:
Data publicării:

Viitorii pensionari, care acum au grupe de muncă, nu vor fi afectați de noua lege a pensiilor. Marius Budăi: Sunt trei beneficii care decurg din această lege

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, susține că procentele pentru condițiile deosebite și speciale de muncă se păstrează și în noua lege a pensiilor.

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, ne-a explicat care sunt beneficiile pe care le vor primi cei care lucrează în condiții deosebite și speciale de muncă și care vor ieși la pensie după 1 septembrie 2024, data la care va intra în vigoare noua lege a pensiilor, Legea 360/2023.

”Pentru lucrul aferent pentru condiții deosebite sau în condiții speciale, grupa 1 de muncă sau grupa a 2-a de muncă, sunt trei beneficii care decurg din această lege: reducerea vârstei de pensionare, stagiul suplimentar conform perioadei de muncă deosebite sau speciale, cel pecuniar, care vine dintr-un punctaj, care atât înainte cât și după intrarea legii în vigoare va fi de 0,5% pentru grupa 1, respectiv de 0,25% pentru cei care au lucrat în grupa a 2-a, condiții deosebite.

Deci aceste procente se păstrează atât în legislația care este acum, cât și în legislația viitoare”, ne-a declarat Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, adăugând că ”persoanele care vor ieși la pensie după 1 septembrie nu vor fi afectate de noua lege a pensiilor”.

Răspunsul ne-a fost oferit, în contextul în care un cititor DC News a afirmat că persoanele care au lucrat în aceleași condiții de vechime și de muncă vor avea pensii mai mici după aplicarea noii legi, în care se face trecerea de la creșterile procentuale la puncte.

Citește și: Românii cu studii superioare, pensie mai mică? ”Cel care nu a urmat o facultate va primi cu 400-500 de lei mai mult la pensie”/ ”Formula de calcul e diferită”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel