Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 19 sep 2019 / 13:51
Vietnam - Un tigru de 240 de kilograme a fost salvat din mâinile traficanţilor
Un tigru de 240 de kilograme a fost salvat din mâinile traficanţilor de animale sălbatice de către poliţia din nordul Vietnamului, a informat joi presa oficială vietnameză, relatează dpa.

Trei vietnamezi au fost arestaţi după ce poliţia a descoperit animalul sălbatic închis într-o cuşcă de fier într-un camion în provincia Quang Ninh, la est de Hanoi, a informat ziarul local VnExpress, citând poliţia locală.

Doi dintre aceştia, un bărbat de 27 de ani şi un altul de 37 de ani, au afirmat că au fost angajaţi să transporte tigrul de un al treilea bărbat, în vârstă de 49 de ani. Acesta din urmă a declarat că a cumpărat animalul de la un bărbat din centrul Vietnamului şi că intenţiona să ucidă animalul pentru a face clei din oase de tigru, un medicament tradiţional despre care se crede că ar vindeca afecţiunile articulare.

Poliţia a verificat la scut timp locuinţa bărbatului, unde a găsit două carcase de tigru, 12 cranii de tigru şi trei piei de tigru, împreună cu alte ingrediente utilizate pentru fabricarea cleiului din oase de tigru.

În iulie, autorităţile au descoperit pe aeroportul din Hanoi una dintre cele mai mari cantităţi de coarne de rinocer traficate din sud-estul Asiei.

Vietnamul este un punct important pe harta traficului de animale sălbatice. Peste 200 de tigri au fost confiscaţi de la traficanţi din 2000 în această ţară.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro