Vietnam. Suspiciunea sindromului Havana amână vizita Kamalei Harris
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Kamala Harris
Facebook - Kamala Harris
Kamala Harris și-a amânat vizita în Vietnam pentru câteva ore în urma unor incidente ce privesc sănătatea atașaților de la ambasada din Hanoi. 

Zborul vicepreședintelui SUA Kamala Harris către Vietnam a fost amânat preț de câteva ore din cauza unui „incident de sănătate anormal”, cu similitudini cu așa-numitul sindrom Havana, transmite BBC. Sindromul misterios a afectat pentru prima dată angajații ambasadei SUA la Havana în 2016 și poate fi cauzat de radiația cu microunde direcționată către o țintă.

Vizita a fost amânată câteva ore


Harris se afla în Singapore înainte de vizita în Vietnam la momentul incidentului din Hanoi. Nu este clar cine a fost afectat. CBS News a raportat că incidentul din capitala vietnameză este similar cu incidentele anterioare ale sindromului Havana raportate în altețări.

Departamentul de Stat al SUA a declarat că plecarea lui Harris de la Singapore la Hanoi a fost amânată după informațiile despre un „posibil incident de sănătate anomal”. Departamentul a adăugat că „după o evaluare atentă”, Harris și delegația sa au decis să continue călătoria la Hanoi, unde a ajuns între timp.

Un oficial a fost evacuat


Un înalt oficial citat de CBS News a spus că cel puțin un atașat a fost evacuat și izolat din punct de vedere medical în weekend. El a adăugat că incidentul nu este primul caz de sindrom Havana raportat în Vietnam. NBC News a raportat că alți doi oficiali au fost evacuați după ce au fost raportate incidente „acustice” în casele a doi diplomați americani.

Cazuri similare în lume

BBC a contactat Departamentul de Stat pentru a cere mai multe detalii.

De când sindromul a fost raportat pentru prima dată în Cuba în 2016, cazuri similare au fost raportate în alte părți ale lumii, inclusiv în China și, luna trecută, în Austria. Sute de diplomați americani, spioni și personal atașat s-ar fi îmbolnăvit, invocând simptome, inclusiv dureri de urechi, greață și dureri de cap severe.

În mai, mai mulţi senatori americani au declarat că guvernul anchetează asupra unei aparente creşteri a cazurilor de atacuri misterioase împotriva unor oficiali americani în lume, în condiţiile în care noi informaţii au dezvăluit incidente susceptibile de a avea consecinţe neurologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel