VIDEO. Un meteorolog a filmat dezastrele lăsate de TORNADELE devastatoare din SUA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels / Imagine cu rol ilustrativ
Sursă foto: Pexels / Imagine cu rol ilustrativ
Tornadele care au măturat cinci state din SUA au ras la propriu clădirile dintr-un oraș al statului Kentucky. 

Guvernatorul statului american Kentucky a transmis că peste 70 de persoane au fost ucise de tornade vineri seara. Meteorologul Noah Bergren a filmat dezastrul tornadelor din orașul Mayfield și a vorbit cu BBC despre ceea ce a văzut.    

„Pentru cei care au trăit în zone ale lumii fără tornade, acesta este rezultatul, totul e complet devastat. Nu știu cum arată pentru voi (filmul - n.r.) prin conexiunea telefonului, dar totul e la pământ. Dacă vă uitați pe Google Earth, acolo ar fi o casă, acolo ar fi fost o afacere, acolo o bancă, dar aici e totul lipit de pământ, nu a rămas nimic. Nu știu cum să descriu asta celorlalți, în afară de a vă arăta, chiar nu știu”, a spus Noah Bergren în filmulețul de câteva minute.   

Vezi imaginile impresionante aici: 

Președintele Biden a transmis un mesaj

Tornadele care au făcut zeci de morţi în centrul Statelor Unite ale Americii sunt o "tragedie de neimaginat", a declarat sâmbătă preşedintele SUA, Joe Biden, transmite AFP, citat de Agerpres. 

Liderul de la Casa Albă a scris pe Twitter că a fost ţinut la curent în legătură cu evenimentele de pe teren.

"Vom colabora cu guvernatorii (statelor) pentru a ne asigura că avem tot ce ne trebuie pentru căutarea supravieţuitorilor", a adăugat Joe Biden.

Persoane dispărute în urma tornadelor

Cel puţin 50 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa în urma unei serii de tornade devastatoare care au făcut ravagii în Kentucky şi alte state americane, vineri seară şi la primele ore ale zilei de sâmbătă, conform guvernatorului din Kentucky, Andy Beshear, informează Reuters, citat de Agerpres. 

Mai multe tornade au lovit statul Kentucky după lăsarea întunericului, provocând pagube în cel puţin 12 comitate. Tornada principală s-a deplasat pe o suprafaţă de peste 320 de kilometri în Kentucky, a declarat Beshear, sâmbătă dimineaţă, în timpul unei conferinţe de presă.

Unele dintre cele mai grave distrugeri au fost în Mayfield, în vestul statului Kentucky. Aproximativ 110 persoane se aflau în interiorul unei fabrici de lumânări din zonă în momentul în care a lovit tornada, care a dărâmat acoperişul, a spus Beshear. "Credem că vom pierde cel puţin câteva zeci dintre aceste persoane", a precizat oficialul.

Citește aici mai multe: Bilanțul deceselor în urma tornadelor din SUA ar putea ajunge la 100. Mesajul președintelui Biden

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel