VIDEO - Un iaht plin cu turiști a luat foc în timp ce naviga în apele Italiei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un iaht plin cu turiști a luat foc în timp ce naviga în apele Italiei / Foto: Pixabay
Un iaht plin cu turiști a luat foc în timp ce naviga în apele Italiei / Foto: Pixabay
Un iaht cu 13 oameni la bord a luat foc în timp ce naviga în apele Italiei.

Un iaht a luat foc în timp ce naviga în apele Italiei, transmite Realitatea Plus. La bordul ambarcațiunii se aflau 13 oameni. Paza de coastă a fost alertată imediat și s-a deplasat la locul incidentului. Cele 13 persoane au fost salvate la timp, înainte să se producă o tragedie. 

Incidentul a avut loc în zona portului turistic Riva di Traiano, aflat la aproape 70 de km de Roma. Deocamdată nu au apărut informații despre cauza izbucnirii incendiului. Oamenii legii au deschis o anchetă, iar pompierii urmează să stabilească de la ce a izbucnit focul.

Un iaht cu 18 oameni la bord s-a scufundat în Grecia

Un iaht britanic cu 18 persoane la bord s-a scufundat în Grecia. Garda de coastă greacă a lansat pe 12 august o operaţiune de salvare în largul insulei Milos din Marea Egee, după naufragiul unui iaht sub pavilion britanic care avea la bord 18 pasageri. La operaţiunile de recuperare a naufragiaţilor au participat mai multe ambarcaţiuni şi două elicoptere, relatează  Agerpres, citând AFP şi Reuters.

Circumstanţele în care s-a produs naufragiul nu sunt clare deocamdată. În zona în care a avut loc accidentul, la 16 mile nautice de Milos, se înregistra atunci vânt puternic, de 40 kilometri pe oră (6 pe scara Beaufort). Insula Milos se află în arhipelagul Cicladelor, la sud-est de Atena, o destinaţie turistică foarte căutată în această vară.

Garda de coastă greacă a anunţat ulterior că a recuperat cele 18 persoane căzute în apă, au informat agenţiile internaţionale de presă. Ar fi vorba de 18 pasageri greci, între care şi trei minori, a menţionat agenţia de presă greacă ANA. Toţi cei recuperaţi sunt bine sănătoşi, a menţionat un responsabil al biroului de presă al gărzilor de coastă. La ampla operaţiune de salvare au luat parte trei nave de patrulare, un pachebot şi două elicoptere, inclusiv unul al forţelor aeriene. Vasul naufragiat era un iaht sub pavilion britanic, cu o lungime de 28 de metri. În aceeași zonă maritimă, cunoscută ca Falconera, în decembrie 1966 un alt naufragiu, al feribotului Heraklion, s-a soldat cu 273 de morţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel