VIDEO. Un cameraman îi depășește pe participanții unei curse de alergare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Un cameraman îi depășește pe participanții unei curse de alergare
Pixabay / Un cameraman îi depășește pe participanții unei curse de alergare
Un cameraman a reușit să depășească participanții unei curse de alergare, în timp ce filma. 

Un cameraman a reușit să întreacă alergătorii la o cursă de 100 de metri. Acesta alerga paralel cu pista, ținând în mâna stângă o cameră fixată pe un suport stabilizator. Chiar dacă la începutul cursei cameramanul a început cu un avans de câțiva metri, acesta a reușit să se mențină pe prima poziție în cursă. 

La cursă nu au participat atleți profesioniști, iar cameramanul este un student. Imaginile au devenit virale pe internet, oamenii amuzându-se de performanța acestuia. 

Alergarea, un mod de menținere al sănătății

Alergarea este de altfel o formă de sport practicată de foarte mulți tineri. Cori Grămescu a explicat cum se poate face încălzirea înainte de alergare, pentru a proteja articulațiile și mușchii în timpul efortului. 

"Încălzirea mea înainte de alergare cuprinde trei părţi. Încălzirea generală cu exerciţii simple. Apoi am o parte de încălzire specifică cu exerciţii în care combin diverse alergări pe distanţe scurte, 30-50 m, în diverse feluri: alergare cu călcâiele la şezut, cu genunchii spre piept, pas sărit, pas săltat. Şi o a treia parte care presupune o alergare pe o distanţă de aproximativ 2 km, în care alerg într-un ritm mult mai lent decât în atrenamentul efectiv", a explicat Carmen Brumă pe canalul său de YouTube, punând mai apoi în practică fiecare etapă în parte.

Vezi și: Cum faci încălzirea înainte de alergare. Carmen Brumă, cele mai bune exerciții - VIDEO

Tot aceasta recomandă alergarea ușoară ca modalitate de a scăpa de febra musculară. 

„Deși te chinuie febra musculară, pentru a scăpa de ea este indicat să faci un antrenament ușor. Mergi la o tură domoală de alergare, la un antrenament cardio ușor sau la o clasă de pilates pentru începători, toate te vor ajuta să scapi mai repede de febra musculară”. 

Vezi și: Cum scapi de febra musculară, fără medicamente. Cori Grămescu, remedii sănătoase: Așa trece mai ușor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel