VIDEO - Un bărbat amenință cu detonarea unei grenade în sediul guvernului din Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat amenință cu detonarea unei grenade în sediul guvernului din Ucraina / Foto: Captură video Facebook
Un bărbat amenință cu detonarea unei grenade în sediul guvernului din Ucraina / Foto: Captură video Facebook
Un bărbat a intrat în sediul guvernului din Ucraina și a amenințat că va detona o grenadă.

Un bărbat a intrat miercuri în clădirea guvernului ucrainean şi a ameninţat că va detona o grenadă, a anunţat poliţia din Kiev, transmite Agerpres.

O înregistrare video a incidentului difuzată online a arătat un bărbat în blugi şi tricou pe unul din holurile clădirii unde se întâlnesc membrii cabinetului de miniştri. Bărbatul ţine ceva în mâna dreaptă şi strigă că are o grenadă pe care o va detona, spunând între altele că nu va "ieşi viu" din clădire. Mai mulți oameni încearcă să îl calmeze, dar bărbatul spune că va detona grenada și că nu îi pasă dacă va face închisoare după acest gest. 

"Nu voi pleca de aici. Nu voi ieși viu de aici. Voi sta în închisoare 10 ani. Stai aici. Luați oamenii. Îi veți omorî. Este o grenadă adevărată.", spune acesta pe filmare. În tot acest timp el le spune oamenilor care intră în clădire să plece. Deocamdată nu se știe de ce bărbatul a reacționat în acest mod. Totuși, din filmare se înțelege că acesta ar fi nemulțumit de activitatea autorităților. Unul dintre bărbații aflați în fața clădirii îl avertizează în mod repetat că va chema poliția, dar individul intră în sediul guvernului, având grenada în mâna dreaptă.



"Nu este clar" dacă este vorba de o grenadă adevărată, a menţionat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Artem Şevcenko.

Nu se ştie încă dacă miniştrii sau premierul ucrainean, al cărui birou se află în aceeaşi clădire, se aflau înăuntru în momentul incidentului, o purtătoare de cuvânt refuzând să comenteze. O reuniune a cabinetului era programată peste câteva ore. Cartierul a fost încercuit de forţe de ordine. 

Bărbatul a fost reținut de polițiști

Ulterior poliţia ucraineană l-a reţinut pe bărbatul care a ameninţat că va detona o grenadă la sediul guvernului din Kiev, informează AFP, citând Ministerul de interne ucrainean.

Bărbatul "a fost arestat", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de interne Artem Şevcenko.

Forţele speciale ale poliţiei au intrat în clădire şi l-au "extras" pe autorul ameninţării, a constatat un fotograf al AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel