VIDEO. Trupele americane au dat buzna din greșeală într-o fabrică de ulei de măsline din Bulgaria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Trupele americane au dat din greșeală într-o facbrică de ulei de măsline din Bulgaria
Pixabay / Trupele americane au dat din greșeală într-o facbrică de ulei de măsline din Bulgaria
Mai mulți militari americani au luat cu asalt o fabrică de echipamente pentru uleiul de măsline, după ce au confundat-o cu terenul de antrenament. 

Trupele americane au luat cu asalt o fabrică care produce echipament pentru procesarea de ulei de măsline din Bulgaria, iar autoritățile militare s-au văzut nevoite să emită un comunicat prin care să își ceară scuze pentru greșeala comisă de militarii prea zeloși. Incidentul a avut loc în timpul unui exercițiu din luna mai, scrie CNN

Militarii americani aparținând brigăzii 173 au avut un exercițiu, extins pe mai multe zile, în care au avut ca misiune securizarea zonei Cesnegjirovo din apropierea baze aeriene bulgare. În cadrul exercițiului, misiunile au presupus și eliberarea buncărelor de pe teren, este precizat în comunicatul Biroului armatei americane din Europa și Africa.

Militarii prezenți la exercițiul de pe 11 mai au avut de îndeplinit mai multe misiuni, confundând clădirea fabricii cu unul dintre obiectivele simulării. În fabrică erau civili bulgari care munceau la momentul incidentului. 

Civilii din fabrică se aflau la muncă

„Nu au fost trase focuri de armă în timpul exercițiului”, a fost precizat în comunicatul Biroului armatei. 

„Armata americană ia în serios antrenamentele și prioritizează siguranța soldaților noștri, a aliaților noștri și a civililor. Ne cerem scuze cu multă sinceritate de la angajații și proprietarii afacerii. Mereu învățăm din astfel de exerciții și vom cerceta cauzele care au generat greșeala. Vom implementa noi proceduri care vor defini mult mai bine zonele noastre de antrenament și care să prevină astfel de incidente pe viitor”, mai este scris în comunicatul remis marți. 

Președintele condamnă greșeala militarilor

În imaginile obținute de CNN pot fi văzuți mai mulți militari care intră și se asigură că zona este liberă pentru colegii ce urmau să intervină. Aceștia erau echipați cu echipamentele de luptă și cărau în mâini armamentul din dotare. 

Președintele bulgar Rumen Radev a condamnat incidentul și a declarat că se așteaptă la o investigație. 

„Este inadmisibil ca viețile cetățenilor bulgari să fie deranjate și puse la risc de formațiile militare ale Bulgariei sau ale unei armate prietene. Exercițiile efectuate pe teritoriul Bulgariei ar trebui să contribuie la consolidarea securității și a încrederii, nu la cultivarea tensiunilor”, a spus Radev. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel