VIDEO - Soldat rus, hrănit cu plăcinte de ucraineni. A izbucnit în PLÂNS. Rușii ar fi avut provizii doar pentru 3 zile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Soldat rus, hrănit cu plăcinte de ucraineni. A izbucnit în PLÂNS. Rușii ar fi avut provizii doar pentru 3 zile / Captură video Facebook
Soldat rus, hrănit cu plăcinte de ucraineni. A izbucnit în PLÂNS. Rușii ar fi avut provizii doar pentru 3 zile / Captură video Facebook
Pe rețele de socializare circulă un video în care un soldat rus este hrănit de ucraineni cu plăcinte și ceai cald.

Pe rețelele de socializare s-a viralizat un videoclip în care un soldat rus este hrănit de ucraineni. Tânărul se pare că s-a predat militarilor ucraineni, iar oamenii i-au adus ceai cald și mâncare. În imaginile video se vede că soldatul tremură de frig, iar atunci când o femeie îi dă un telefon pentru a o suna pe iubita lui, acesta izbucnește în plâns.

Iubita sa, Natașa, pare îngrijorată și îl întreabă în mod repetat dacă este bine. Tânărul încearcă să își înghită lacrimile și nu îi poate spune prea multe, în tot acest timp înfulecând din plăcintele pe care le-a primit. Femeia care îi ține telefonul în timp ce el mănâncă o asigură pe Natașa că soldatul se află în siguranță și că o va mai suna când va avea posibilitate. Pe video se mai aude și un bărbat, probabil ucrainean, care le spune soldaților ruși să plece acasă de pe teritoriul țării lor și să nu mai omoare oameni nevinovați.

"Coloane întregi de-ale voastre sunt distruse. Mai bine plecați, băieți. El nu știa încotro merge. Ei merg după hărți vechi și se rătăcesc.", mai spune bărbatul respectiv pe filmare.

Imaginile au apărut în contextul în care în ultimele zile autoritățile ucrainene au raportat că armata rusă aflată în Ucraina are probleme cu carburantul și cu mâncarea. Serviciul ucrainean de informații a declarat că soldații ruși au primit mâncare doar pentru 3 zile. 

Inclusiv un înalt oficial al apărării din SUA spune că vin semnale că rușii ar avea probleme cu hrana trupelor. Iar unii soldați s-ar preda ori ar refuza ordinele superiorilor, relatează Pro TV.

Pe rețelele de socializare au apărut și imagini cu soldați care vandalizează magazine pentru a fura mâncare, semn că nu mai au provizii. Totodată, o firmă britanică de informații citată de The Telegraph susține că a interceptat mesaje radio între ruși în care se plâng că rămân fără provizii de mâncare și combustibil.

De altfel, Ministerul Apărării al Ucrainei a postat în ultimele zile mai multe filmări cu interogatoriile soldaților ruși capturați. Majoritatea spun că știau că merg la exerciții, nu la război în Ucraina, recunoscând faptul că în aceste zile au fost omorâți oameni nevinovați. Majoritatea celor interogați sunt tineri. Soldatul care apare în filmarea de mai jos, spune că s-a predat de bună voie și că a predat armele militarilor ucraineni. El confirmă faptul că soldații ruși și-au luat provizii de mâncare și apă pentru 3 zile. Totodată, tânărul spune că nu vrea să lupte împotriva Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel