(Video) Bizar: O turma de oi din China a fost observată învârtindu-se în cerc timp de 12 zile
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Twitter People's Daily, China
Sursa foto Twitter People's Daily, China
Zeci de oi s-au plimbat ciudat în cerc timp de 12 zile la rând în regiunea Mongoliei Interioare din nordul Chinei.

Comportamentul bizar, surprins pe videoclipuri de supraveghere, arată turma mare care marșează continuu în sensul acelor de ceasornic într-un cerc aproape perfect la o fermă.

Alte oi pot fi văzute urmărind din afara rotației, în timp ce altele stau uneori nemișcate în centru.

Videoclipul scenei ciudate a fost postat miercuri pe Twitter de către cotidianul chinez People's Daily, care a raportat că oile sunt perfect sănătoase, iar cauza comportamentului rămâne un mister, scrie New York Post.

Citește și:

Studiu: Când doi porci se ceartă, un al treilea vine să acționeze ca făcător de pace

Conflictul face parte din viața colectivă, nu numai a noastră, a oamenilor: a ști să facem față unei certuri și să decidem dacă să se intervină sau nu, este o abilitate fundamentală care se regăsește la multe specii de mamifere. Printre acestea, după cum explică un nou studiu publicat în Animal Cognition, acum putem include și porcii.

După o ceartă între două exemplare, este posibil ca un al treilea să decidă să intervină, să acționeze ca făcător de pace dar și să-l liniștească pe învins. Nu numai atât: intensitatea acestui sprijin psihologic variază în funcție de gradul de rudenie celui de-al treilea cu cei doi justițiabili.

Studiul, realizat în Italia de un grup de cercetare al Universității din Torino, a implicat 104 porci domestici, crescuți în aer liber și care aveau suficient spațiu pentru a se deplasa: ”În aceste condiții, porcii mai tineri pot forma grupuri sociale mici”, în care ierarhia este dictată de agresivitate și de capacitatea de a câștiga dueluri. Luptele dintre porci, care implică mușcarea, împingerea și lovirea, sunt, prin urmare, obișnuite și, de obicei, se rezolvă spontan, potrivit Focus.

În unele cazuri, în anumite certuri, împăcarea se realiza imediat. În altele, însă, a fost necesară intervenția unui al treilea exemplar, comportament des observat în rândul porcilor din studiu. Factorul de pace intervine atunci când bătălia s-a încheiat deja: în unele cazuri se apropie de învingător, în altele de învins.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel