VIDEO - Panică în Turcia. O centrală termică, evacuată din cauza unui incendiu/ UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Panică în Turcia. O centrală termică, evacuată din cauza unui incendiu / Foto: Captură video Twitter
Panică în Turcia. O centrală termică, evacuată din cauza unui incendiu / Foto: Captură video Twitter
O centrală termică din sudul Turciei amenințată de un incendiu a fost evacuată. 

UPDATE. Incendiul a fost limitat

Echipe de pompieri sprijiniţi de avioane antiincendiu au reuşit să pună sub control joi dimineaţă incendiul care a atins noaptea trecută termocentrala din oraşul Milas, pe coasta Mării Egee, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres. 

Datorită unei schimbări de direcţie a vântului şi eforturilor din această dimineaţă s-a reuşit punerea sub control deocamdată a incendiului şi focul nu va mai avansa.

Un oficial turc a declarat că materialele explozive au fost evacuate din centrala termică, dar nu au putut fi golite depozitele care conţin circa 40 de tone de cărbune.

Incendiul din zonă s-a declanşat săptămâna trecută şi s-a extins până la centrala electrică. Flăcările au provocat în cursul nopţii explozii ale liniilor electrice ale termocentralei, iar îngrijorarea este legată de riscul arderii lignitului din depozitele de cărbune, ceea ce ar provoca eliberarea unor enorme cantităţi de monoxid de carbon.

Știrea inițială

O centrală termică din sudul Turciei, aflată pe coasta Mării Egee, a fost evacuată miercuri întrucât era ameninţată de un incendiu declanşat în urmă cu o săptămână, relatează Agerpres, citând AFP.

"Centrala este în curs de a fi complet evacuată", a scris pe Twitter primarul oraşului Milas, Muhammet Tokat.

O echipă a France Presse prezentă la faţa locului a văzut pompieri, poliţie şi locuitori părăsind zona, în timp ce perimetrul centralei situate în apropierea oraşului Milas era înconjurat de flăcări.

"Flăcările au pătruns în incinta centralei termice", a mai anunţat primarul oraşului, Muhammet Tokat. În imaginile publicate pe internet de primar se putea vedea un incendiu violent la porţile centralei termice.

Incendiul a ajuns la porţile centralei



Autorităţile locale informaseră anterior că rezervoarele de hidrogen utilizate pentru răcirea centralei electrice, care funcţionează cu combustibil şi cărbune, au fost golite şi umplute cu apă ca măsură de precauţie.

Incendiul a ajuns la porţile centralei în contextul în care regiunea este afectată de mai bine de o săptămână de incendii fără precedent, care au provocat moartea a opt persoane şi au distrus zone imense de pădure de-a lungul coastei de sud a Turciei.

În cursul serii, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, într-un interviu televizat, că centrala termică "riscă să fie distrusă de incendiu".

 

A luat foc cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume

Cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume de la Al Sulaibiya, Kuweit a luat foc în cursul zilei de ieri. Incendiul este atât de mare încât este vizibil pe imaginile satelitare. Potrivit estimărilor, șapte milioane de anvelope sunt depozitate acolo.

Incidentul din Al Sulaibiya poate deveni un dezastru global de mediu dacă incendiul nu este lichidat. Rețelele de socializare sunt pline de reacții vehemente după ce mai multe videocplipuri în care apar milioane de pneuri care ard au fost distribuit online.

Videoclipul, în care este observată o coloană uriașă de fum care se ridică la o înălțime amețitoare, a fost vizionat de milioane de ori de când a fost distribuit. Mulți comentatori și-au exprimat disperarea cu privire la probleme mai mari, cum ar fi schimbările climatice. Imaginile video pot fi văzute AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel