Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

VIDEO Nicolae Ciucă, ironia momentului. Răspuns la atacul lui Mihai Tudose: Îl respect atât de mult

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Politica
WhatsApp
INQUAM PHOTOS/ SABIN CIRSTOVEANU
INQUAM PHOTOS/ SABIN CIRSTOVEANU

Nicolae Ciucă a fost prezent în studioul DC News, unde a abordat mai multe teme de interes. Un moment savuros al emisiunii a fost răspunsul candidatului liberal pentru Cotroceni pentru Mihai Tudose, după ce acesta din urmă a ironizat prestația 'ostașului Ciucă' dintr-o emisiune, moment care a devenit viral.

Joi, 10 octombrie 2024, de la ora 11:30, Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, a fost prezent în studioul DC News alături de analistul politic Bogdan Chirieac și de Anca Murgoci, redactor-șef DC News.

Tensiunile dintre PSD și PNL, în contextul evenimentelor politice din ultima vreme, candidatura liderului liberal la președinția României, viitorul țării după alegerile de la finalul acestui an, dar și amenințările cu ruperea Guvernului au fost teme de discuție ale emisiunii. Un subiect principal, abordat în emisiune a fost, de exemplu, postarea lui Mihai Tudose la adresa lui Nicolae Ciucă, după "prestația ostașului Ciucă la emisiunea cu Măruță".

”Am văzut și revăzut “prestația” ostașului Ciucă la emisiunea cu Măruță… Doamne apără și păzește!!! Ăsta ne bagă în război convins că a semnat pacea!” a scris Mihai Tudose, președintele Consiliului Național al PSD, pe Facebook, după ce Nicolae Ciucă, întrebat de Cătălin Măruță ce calități are Marcel Ciolacu și nu are el, a răspuns onoarea, respectul și predictibilitatea. Ulterior, liderul PNL a afirmat că totul a fost o ironie. 

În emisiunea DCNews, Nicolae Ciucă i-a răspuns lui Mihai Tudose. 

"Îl respect atât de mult pentru..."

"Treaba cu ironia a fost înțeleasă greșit. Acolo toată lumea a înțeles. Era un platou cu oameni, toată lumea a înțeles, și domnul Măruță a înțeles foarte bine, doar că a fost preluată politic. S-a vorbit despre faptul că ‘domne, uite ce a zis’. Am fost cât se poate de clar, de precis. Nu fac greșeli din acestea neforțate. Mie mi-a plăcut că au venit niște oameni să ne spună cum au interpretat ei, ce s-ar putea întâmpla dacă eu aș fi președinte, și așa mai departe. Aici mă refer la Mihai Tudose. Nu o să comentez ce a zis Mihai Tudose, pentru că îl respect atât de mult pentru modul în care el a contribuit fundamental la întărirea relațiilor economice cu Japonia. Mă opresc aici. A fost semnat chiar tratatul de colaborare economică în Muzeul Satului de la București", a răspuns Nicolae Ciucă.

Replica de astăzi a lui Nicolae Ciucă, din interviul DCNews, vine în contextul în care Shinzo Abe a fost primul premier nipon care a călătorit 8.700 de kilometri în 2018 pentru o vizită istorică în România, însă a găsit ușa Guvernului României închisă. Mihai Tudose, fără să stea pe gânduri, în loc să-l primească pe omologul japonez, și-a dat demisia și a plecat din Executiv, după ce a pierdut sprijinul partidului. Prin urmare, premierul japonez a ajuns să facă vizite turistice prin București și a fost primit de președintele Klaus Iohannis. 

VEZI TOATĂ EMISIUNEA AICI:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel