VIDEO: Nava din Canalul Suez a fost deblocată și pusă în mișcare. Criza, aproape de final
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Uriașa navă de marfă „Ever Given” care a blocat aproape o săptămână Canalul Suez din Egipt ar fi fost împinsă din nou de-a lungul căii maritime, la doar câteva ore după ce fusese readusă pe linia de plutire. Din fericire, evenimentul a fost corectat, iar nava este în mișcare.

Update: CNBC transmite că luni, 29 martie, nava a fost pusă în mișcare spre Marele Lac Amar, potrivit autorităților locale. Odată ce ajunge în afara Canalului, nava va fi supusă unei inspecții tehnice. Nu se știe exact când traficul va fi reluat complet, însă reușita a fost primită cu mare bucurie de egipteni, după pasul înapoi din timpul zilei de luni. Peste 370 de nave așteptau să treacă prin Canalul Suez care a fost blocat de pe 23 martie.

Știrea inițială: Conform Sky News, giganticul vas de 400 metri lungime și 59 metri lățime s-a alinat din nou în poziția de blocare a căii maritime înainte de următoarea încercare de a îl muta, a spus un martor de la fața locului.  Chiar dacă poziția vasului a fost schimbată, sursa de la fața locului a explicat că nava a rămas pe linia de plutire.

VEZI ȘI: Vasul „Ever Given”, readus pe linia de plutire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel