VIDEO - Momentul în care o ursoaică și puii săi se răcoresc într-o pisicină din Canada. Temperaturi RECORD de 47 de grade
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Momentul în care o ursoaică și puii săi se răcoresc într-o pisicină din Canada / Foto: Captură video BFMTV
Momentul în care o ursoaică și puii săi se răcoresc într-o pisicină din Canada / Foto: Captură video BFMTV
Canada se topește în aceste zile. Au fost înregistrate temperaturi record.

O ursoaică și puii săi au fost filmați atunci când au intrat într-o curte și s-au răcorit într-o piscină. Se întâmplă în Canada, țară care înregistrează temperaturi record în aceste zile. Imaginile cu familia de urși, doborâtă de căldura insuportabilă, au ajuns virale pe internet, scrie BFMTV.

În Canada, în unele zone, temperaturile au ajuns și la 47 de grade. Recordul de temperatură de până acum fusese înregistrat pe 5 iulie 1937 (45 de grade Celsius), în aceste zile fiind înregistrată practic cea mai mare temperatură din ultimii 84 de ani, conform Financial Post. Orașele vizate de cele mai mare creșteri ale temperaturilor sunt Lillooet și Lytton.

Peter Busse, primarul din  Lillooet, un oraș cu aproximativ 2.500 de oameni, urmărește termometrul îngrijorat și spune că aceste creșteri ale temperaturilor ar putea crea multe probleme. 

„Din punct de vedere istoric, ori de câte ori au prognozat temperatura, chiar și iarna și vara, am reușit întotdeauna, cu una, două sau trei grade, să o depășim. Vom fi foarte precauți”, a declarat Busse pentru National Post.

David Phillips, meteorolog la Environment Canada, a declarat că nu se poate opri din a analiza datele, deoarece nu-i vine să creadă câte înregistrări au fost spulberate, prin noi recorduri de temperaturi maxime. Valul de căldură extremă, care în mod ciudat include și nopți fierbinți, a forțat mai multe școli să anuleze cursurile luni, pe fondul unei prognoze pentru o vreme de 44 de grade. "Școlile din Mission nu sunt concepute pentru această căldură și chiar și cu aer condiționat, sălile de clasă ar putea depăși 30 de grade.",  au anunțat autoritățile locale.

Analizele meteorologilor au sugerat în mod covârșitor că până marți vremea din cele două orașe va „spulbera” și apoi „arunca” înregistrările anterioare din Canada.

Informare meteo pentru România până în 1 iulie

Din 27 iunie, de la ora 10:00, până în 1 iulie, la ora 21:00, este în vigoare o informare meteo de disconfort termic și instabilitate atmosferică: „Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat, la început în sud-vestul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. În zilele de marți, miercuri și joi (29, 30 iunie și 1 iulie), disconfortul termic va deveni accentuat îndeosebi în regiunile vestice și sudice, unde va fi caniculă. În timpul după-amiezilor și serilor, local în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25...40 l/mp”, anunță ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel