Vladimir Putin, în 2019: Riscul prostesc, fără o analiză, este inacceptabil pentru că el poate pune în pericol un număr mare de oameni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Interviul din 2019 cu Vladimir Putin care anticipa războiul. "Cine nu-și asumă riscuri, nu va bea niciodată șampanie" / Foto: Captură video Youtube FT
Interviul din 2019 cu Vladimir Putin care anticipa războiul. "Cine nu-și asumă riscuri, nu va bea niciodată șampanie" / Foto: Captură video Youtube FT
Faptul că Vladimir Putin era în stare să pornească un război se vede și în discursurile sale de acum câțiva ani.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a acordat un interviu în anul 2019, care parcă a anticipat războiul. Liderul de la Kremlin acuza și atunci că SUA nu au răbdare cu partenerii de dialog și a lăsat de înțeles că Rusia ar putea declanșa un război.

„Întreaga istorie a omenirii a fost marcată de conflicte militare. Totuși, de la apariția armelor nucleare, riscul unui conflict global a scăzut, din cauza potențialelor consecințe tragice pentru întreaga populație a globului. Sper că nu se va ajunge aici. Trebuie să recunoaștem că acest aspect nu e legat doar de scăderea potențialului economic al Chinei sau costul politicilor SUA. Trebuie să luăm în considerare că atât China, cât și SUA se dezvoltă pe platforme diferite.

Fiind istoric, cred că o să îmi dați dreptate. Au filosofii diferite, atât în ceea ce privește politica internă, cât și relațiile internaționale. China oferă loialitate și flexibilitate, atât aliaților ei, dar și inamicilor. E greu de spus dacă SUA va avea destulă răbdare să nu ia decizii pripite și că o să-și respecte partenerii (nr. de dialog) dacă vor exista neînțelegeri. Sper, și repet încă o dată, că nu va exista o confruntare militară”, spunea liderul de la Kremlin în interviu, scrie Realitatea.net.

Vladimir Putin: Cine nu-și asumă riscuri, nu va bea niciodată șampanie

"După 20 de ani în topul puterii sau foarte aproape de acest top, v-a crescut apetitul pentru risc?", l-a întrebat jurnalistul.

"Nu pot spune că a crescut sau că a scăzut. Riscul trebuie să fie întotdeauna bine justificat. Nu este cazul, însă există și o frază populară în rusă, care spune că cine nu-și asumă riscuri, nu va bea niciodată șampanie, dar nu este acea situație. Riscul este inevitabil atunci când trebuie să iei anumite decizii. Depinde de cât de importantă este acea decizie dacă riscul este mic sau mare. Fără risc nu există nicio decizie, dar înainte de a risca trebuie să cântărești totul foarte bine, să ai o analiză, să știi care sunt urmările. Riscul prostesc, fără o analiză, o prognoză, este inacceptabil pentru că el poate pune în pericol un număr mare de oameni.", a răspuns Vladimir Putin.

Zelensky, premoniție despre războiul cu Rusia? Gluma pe care a făcut-o acum 18 ani: Vladimir Vladimirovich, omul de care...

Înainte de a deveni președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a fost timp de mulți ani actor. Era foarte cunoscut și apreciat, atât de oamenii din Ucraina, cât și de cei din Rusia. De multe ori juca în filme de comedie sau în spectacole de stand up comedy. Încă de pe atunci Zelensky era văzut ca fiind un bărbat curajos, care nu se ferea să critice marii politicieni sau să facă glume deocheate despre ei.

Chiar și în serialul "Sluga naroda", unde Zelensky a jucat rolul președintelui Ucrainei, au fost introduse mai multe ironii la adresa lui Vladimir Putin, dar și la adresa lui Alexadr Lukașenko, președintele Belarusului. Serialul a fost ulterior difuzat și în Rusia, doar că acolo glumele despre liderul de la Kremlin au fost cenzurate. Pe Youtube, însă, serialul nu este cenzurat și  toate secvențele legate de Putin pot fi văzute. Totuși, în ultimele zile o altă filmare cu Zelensky a devenit virală pe rețelele de socializare. Într-unul dintre spectacolele sale de comedie, din 2011, Zelensky parcă prezicea soarta Ucrainei de astăzi. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel