VIDEO Imogen și Rufus - ”cerberii” nevăzuți de la Wimbledon
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Te-ai întrebat vreodată de ce nu vezi niciodată un porumbel care să deranjeze jocul pe terenurile de tenis de la Wimbledon?

De acest lucru se ocupă un șoim, alături de dresoarea lui. Faceți cunoștință cu Imogen și Rufus, doi dintre eroii nevăzuți care fac Wimbledon să se întâmple așa cum e:

VIDEO

Imogen este dresoarea de șoimi de la Wimbledon și îl are în grijă pe Rufus, un șoim Harris Hawk. Rolul acestuia este de îndepărta porumbeii, pentru a preveni orice întrerupere a vreunui meci de tenis de pe vreunul dintre terenurile de la Wimbledon. Munca celor doi începe puțin după ora 5 dimineața, moment în care Rufus este eliberat pe teren.

Lui Rufus îi place să se ascundă în structura de rezistență a acoperișului terenului principal, dar și să tragă o fugă până în golf, unde face o baie scurtă. Porumbeii sunt foarte rapizi, dar Rufus are avantajul faptului că este extrem de silențios. ”Toată lumea se uită după el, an de an, și vrea să știe cu ce se ocupă”, a declarat Imogen, într-o înregistrare video pentru pagina de Facebook #wimbledon.

Citește și:

VIDEO - Simona Halep și semnificațiile pozelor din colecția ei

WIMBLEDON 2019 - Surpriză URIAȘĂ: Deținătoarea trofeului, eliminată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel