VIDEO - Imnul rezistenţei ucrainene, adaptat pe melodia făcută celebră de Casa de Papel
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto ilustrativ / Image by AKCreatif from Pixabay
Foto ilustrativ / Image by AKCreatif from Pixabay
Melodia făcută celebră de serialul Casa de Papel, Bella Ciao, a fost transformată în imnul rezistenţei ucrainene în faţa armatei ruse. 

Khrystyna Soloviy, una dintre cele mai cunoscute cântăreţe de folk din Ucraina, a adaptat cântecul partizanilor la situaţia actuală. Astfel, linia melodică a celebrului "Bella Ciao", pe versuri noi, a devenit imnul rezistenţei ucrainene. Aceasta a explicat că dedică melodia "tuturor forţelor armate, eroilor noştri şi celor care se luptă pentru pământul lor", conform Corriere dela Sera.

Melodia adaptată se cheamă "Furie ucraineană". Iată versurile: "Într-o dimineaţă, la răsărit/ Pământul s-a cutremurat şi sângele nostru a început să fiarbă/ Rachete din cer, zgomot de tancuri/ Iar vechiul Dnipro a început să urle. / Nimeni nu s-a gândit, nimeni nu a ştiut/ Ce era furia ucraineană / Îi vom ucide pe cei care ne atacă fără milă / Pe cei care ne invadează pământul./ Suntem mai buni la apărare teritorială / În armata noastră luptă eroi reali / Iar javelinele şi bayaraktarul / Ucid ruşi pentru Ucraina./ Iar oamenii noştri, ucrainenii/ Deja au unit întreaga lume împotriva ruşilor / Iar curând îi vom învinge/ Iar pe Pământ va fi din nou pace". 

Zelenski, mesaj inspirat din Churchill în faţa Camerei Comunelor din Marea Britanie 

"În 13 zile de război, peste 50 de copii au fost ucişi. Aceştia sunt copii care ar fi putut trăi, dar aceşti oameni i-au luat de lângă noi. Marea Britanie, Ucraina nu a vrut acest război, Ucraina nu a vrut să devină mare, dar a devenit mare în aceste zile. Salvăm oameni, în ciuda faptului că luptăm cu una dintre cele mai mari armate din lume. Trebuie să luptăm contra rachetelor, elicopterelor. Întrebarea pentru noi acum este cea shakesperiană, a fi sau nu a fi. Acum avem un răspuns definitiv: a fi. Nu vom renunţa şi nu vom pierde. Vom lupta până la final pe mare, în aer, indiferent de costuri. Vom lupta în păduri, pe câmp, pe străzi. Vom lupta pe malurile râurilor. Vrem ajutorul ţărilor civilizate. Suntem recunoscători pentru tot ajutorul oferit, dar vă rugăm să creşteţi presiunea sancţiunilor şi recunoaşteţi Rusia ca stat terorist. Asiguraţi-ne un cer sigur deasupra Ucrainei. Slavă Ucrainei, Slavă Marii Britanii", a declarat Zelenski. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel