VIDEO - Imagini rare cu ZIMBRII din Armeniș. Romsilva, bonus de Ziua Internațională a Pădurii: Un filmuleț foarte frumos
Romsilva a publicat imagini rare cu zimbrii din Armeniș, dar și cu fauna bogată din pădurile Parcului Național Defileul Jiului.
Romsilva a publicat imagini rare cu o familie de râși, surprinse pe un fond cinegetic administrat de Romsilva - Ocolul Silvic Teregova, Direcția Silvică Caraș Severin.
"O secvență din viața liniștită a zimbrilor din Armeniș, filmați cu măiestrie de colegul nostru Petru Stoicănescu, pe un fond cinegetic administrat de Romsilva - Ocolul Silvic Teregova, Direcția Silvică Caraș Severin. După cum se poate observa, zimbrilor din Armeniș le merge tare bine, un semn că, după 6 ani de când a fost inițiat proiectul de repopulare cu zimbri a Carpaților de Sud-Vest, de către Rewilding Europe și WWF-România, rezultatele sunt mai mult decât satisfăcătoare.
Știați că? Silvicultorii români au reintrodus specia în țară în 1958, după două secole de la dispariția sa din fauna României, iar treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri. În Munții Țarcu, există în prezent cea mai mare populație de zimbri liberi, peste 100 la număr, care vor cu atenție monitorizați de administratorii fondurilor cinegetice din zonă. Pe lângă zimbrii din Munții Țarcu care trăiesc în libertate, la Parcul Natural Vânător Neamț, se află cel puțin 50 de zimbri în aceeași situație, din care 17 s-au născut deja în libertate. Specialiștii eliberează anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după teste și o selecție riguroasă.", se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Romsilva.
21 martie - Ziua Internațională a Pădurii
Astăzi, 21 martie este sărbătorită Ziua Internațională a Pădurii. Cu această ocazie, Romsilva a publicat și imagini cu fauna bogată din pădurile Parcului Național Defileul Jiului.
"De Ziua Internațională a Pădurilor, vă prezentăm un filmuleț foarte frumos cu fauna bogată din pădurile Parcului Național Defileul Jiului. În acest video se pot observa pisica sălbatică, râsul, lupul, cerbul și ciuta, bursucul, vulpea, mistrețul și căpriorul, toate acestea găsind în păduri toate condițiile de hrană, liniște și adăpost.
Parcul National Defileul Jiului - Defileul Jiului National Park din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva are o suprafață de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng și Vâlcan, pe raza județelor #Hunedoara și #Gorj. Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 de hectare sunt păduri , 8.984 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală, unde intervenția umană nu este permisă.", se arată într-o altă postare a Romsilva.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News