VIDEO - Imagini inedite cu LUPI, surprinse într-o pădure din Parcul Național Semenic
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Imagini inedite cu mai mulți lupi au fost surprinse într-o pădure din Parcul Național Semenic.

Romsilva a publicat imagini  inedite cu mai mulți lupi, surprinse într-o pădure din Parcul Național Semenic - Cheile Carașului. România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Uniunea Europeană.

VEZI ȘI: Imagini amuzante cu un URS dintr-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului. "Adevăratul BALOO" - VIDEO

Date interesante despre lupi

"Lupii trăiesc în haită, este rar văzut în libertate și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Câteodată pot apărea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită. Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

VEZI ȘI: Imagini rare cu un CERB în perioada bocănitului, surprinse într-o pădure din Caraș-Severin - VIDEO

Parcul Național Semenic are o faună bogată, aici regăsindu-se 672 de specii de animale

"Pădurile din Parcul Național Semenic - Cheile Carașului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice. Romsilva - Parcul Național Semenic - Cheile Carașului are o faună bogată, aici regăsindu-se 672 de specii, din care 80 protejate de convenții internaționale, între care lupi și râși, jderi, pisici sălbatice, mistreți, cerbi și căprioare, precum și numeroase specii de păsări, amfibieni, pești și reptile."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel