VIDEO: Imagini din satelit după explozia din Beirut. S-a format un crater uriaș
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Imaginile din satelit, apărute după devastatoarea explozie din Liban arată că în port s-a format un crater masiv.

Imaginile din satelit au fost obținute de jurnaliștii de la CNN. Ce ne arată acestea este surprinzător. Un adevărat crater masiv s-a format la locul exploziei de marți din portul Beirut.

Silozurile masive de cereale care stau în mijlocul peninsulei sunt încă în picioare. Un crater mare, plin de apă, a înlocuit terenul în care se aflau două clădiri portuare. Fiecare clădire situată în partea de sud  a portului pare să fi suferit pagube semnificative. Unele abia dacă se mai țin în picioare, iar altele au fost transformate în mormane de moloz. În imagini se poate observa și cum mai la vest de locul exploziei, numeroase clădiri portuare au suferit pagube importante la acoperiș. Totodată daunele provocate pot fi văzute și pe o peninsulă, situată la est de locul exploziei. Aici nu numai că o clădire a fost efectiv rasă de pe fața pământului, dar și o navă de croazieră s-a răsturnat în apă în urma suflului exploziei.

Potrivit premierului libanez, Hassan Diab, 2.750 tone de azotat de amoniu au explodat marți. Nitratul de amoniu este un material extrem de exploziv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel