Urmărește emisiunea live
VIDEO - Faceți cunoștință cu Patron, câinele care a îndepărtat aproape 90 de bombe în Ucraina în timpul atacului rusesc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Patron, cainele militar. Sursa Foto YouTube
Patron, cainele militar. Sursa Foto YouTube
Câinele militar Patron ajută specialiștii în explozivi din Cernihiv, Ucraina. El a descoperit deja aproape 90 de explozibili pe teren, salvând nenumărate vieți. Micul câine și-a câștigat respectul și recunoștința colegilor săi umani.

Patron, este un câine militar, care, potrivit specialiștilor în explozivi ucraineni, acesta a  curățat aproape 90 de dispozitive explozive de când Rusia a invadat Ucriaina, salvând astfel nenumărate vieți și prevenind noi vărsări de sânge, potrivit publicației Zenger News.

Imaginile acțiunilor curajoase ale câinelui au fost distribuite de Serviciul de Stat de Urgență (SES) al Ucrainei, agenția de apărare civilă și salvare a țării, pe 19 martie.

„Vești de la Patron! Câinele nostru militant – mascota pirotehnicienilor de la Cernihiv continuă să servească!” 

„Îți mulțumesc, prietene, pentru munca ta neobosită! De la începutul războiului, el și sapatorii SES au eliminat aproape 90 de dispozitive explozive.”

Patron, în vârstă de doi ani, este vedetă în căutarea minelor și mascota echipei ucrainene de eliminare a bombelor din Cernihiv. Echipa a spus că Patron a câștigat în mod regulat câte un deliciu de brânză proaspătă la sfârșitul fiecărei zile de misiune îndeplinită cu succes. El este fotografiat aici alături de minele rusești TM-62M AT și PMN-1 AP.

Videoclipul îl arată pe câinele adorabil sărind în poala colegului său pe scaunul pasagerului din mașina lor de serviciu și se termină cu o raprezentație curajoasă a micului erou patruped aflat în misiune pe câmp.

Rusia a fost acuzată că a folosit arme ilegale și îngrozitor de distructive împotriva soldaților și a civililor din Ucraina, de când și-a lansat invazia pe 24 februarie.

Presupusa utilizare de către Rusia a bombelor cu dispersie și a armelor termobarice, cunoscute și sub denumirea de „bombe cu vid”, va fi inclusă în ancheta Curții Penale Internaționale privind posibilele crime de război din Ucraina.

Curtea Internațională de Justiție a ONU a ordonat Rusiei să înceteze imediat activitatea militară și să-și retragă trupele, fiind prima dată când instanța mondială a emis vreodată un astfel de edict.

Rusia a ocupat teritorii în nordul, estul și sudul Ucrainei, dar până acum nu a reușit să-și cuprindă cele mai mari orașe, precum capitala Kiev și Harkov, în parte din cauza forței și a rezistenței ucrainene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel