O navă s-a rupt în două într-un port din Japonia - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O navă s-a rupt în două într-un port în Japonia / Foto: Captură video Maritime News
O navă s-a rupt în două într-un port în Japonia / Foto: Captură video Maritime News
O navă s-a rupt în două într-un port din Japonia, provocând o scurgere de petrol.

O navă înregistrată în Panama a eșuat, miercuri, într-un port din nordul Japoniei, provocând o scurgere de petrol, scrie Reuters. Nava, de aproape 40.000 de tone care transporta talaș, a eșuat în portul Hachinohe și s-a rupt în două. 

Din fericire, echipajul a reușit să elibereze vasul, însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nu a putut ieși în larg și a ancorat la circa 4 km de port. Garda de Coastă japoneză a anunțat că niciunul dintre cei 21 de membri ai echipajului nu a fost rănit, iar scurgerea de combustibil este sub control, fără să fi ajuns la țărm. Nava, care se afla la sfârșitul unei călătorii din Thailanda, s-a rupt în două joi dimineața, a declarat Garda de Coastă. O pată de petrol de 5,1 km lungime și aproximativ 1 km lățime a fost vizibilă mai târziu în cursul zilei, dar măsurile de izolare erau luate de către bărci de patrulare.

Cele două părți ale navei nu s-au mișcat și sunt monitorizate îndeaproape de patrule și până după-amiaza târziu nu s-a produs nicio schimbare majoră aparentă în situația sa, a spus un purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Brațul unei macarale s-a prăbușit peste o navă, în Portul Constanța

În luna iunie un accident care ar fi putut avea urmări foarte grave a fost surprins de camerele de supraveghere din Portul Constanța. Brațul unei macarale de încărcat marfă s-a prăbușit peste o ambarcațiune aflată în apropiere.

Bratul macaralei s-a prăbușit peste o barjă chiar în timp ce opera. Potrivit unor angajați, ar fi fost vorba de o problemă tehnică, în condițiile în care utilajul a trecut recent printr-o revizie tehnică. Totuși, cauza exactă a producerii acestui incident rămâne a fi necunoscută. Din fericire nu a fost nimeni rănit, iar în urma acestui accident doar nava a fost avariată. În cauză oamenii legii au deschis deschisă o anchetă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au stat la baza producerii acestui accident. Totodată, Căpitănia Portului Constanța a amendat operatorul pentru poluarea cu uleiului din instalația hidraulică a macaralei. Imaginile video le puteți vedea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel