VIDEO - Cum arată cea mai mare biserică din lume și unde se află
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
VIDEO - Cum arată cea mai mare biserică din lume și unde se află / Foto: Pixabay
VIDEO - Cum arată cea mai mare biserică din lume și unde se află / Foto: Pixabay
Vezi în articol cum arată cea mai mare biserică din lume. 

Biserica Penticostală a Izbăvirii Domnului sau Auditoriumul este cea mai mare clădire religioasă din lume, relatează Realitatea Plus. Lăcașul de cult se află în Lagos, Nigeria. Lungă de 1 kilometru și lată de 500 de metri, biserica adăpostește la interior un milion de creștini la marile sărbători.

Lagos este unul dintre cele mai mari orașe ale Nigeriei, cu o populație de peste 21 de milioane de locuitori. La slujbele săptămânale sunt de fiecare dată cel puțin 100.000 de oameni în acest lăcaș de cult.

„Plecăm acum de la sfârșitul Auditoriumului și parcurgem un drum complet. Nu poți să o cuprinzi într-o fotografie, nu poți să cuprinzi cu aparatul video, trebuie pur și simplu să vii, să o vezi cu ochii tăi.”, spun oamenii.

Și, cu toate astea, nigerienii spun că biserica nu este suficient de încăpătoare de sărbători, atunci când și mai multă lume vine acolo. În total, Nigeria are peste 80 de milioane de creștini. 

Părintele Vasile Ioana: De duminică, 1 august 2021, Biserica scoate artileria grea

Părintele Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București a spus că duminică, 1 august 2021, Biserica a scos artileria grea.

”Duminică, 1 august, este o zi de nou început. Începem o nouă viață duhovnicească. Haideți să vedem cum putem să facem acest lucru! Avem cinci mijloace puse la dispoziție de Dumnezeu, cinci arme puternice. (…) Astăzi, Biserica scoate artileria grea pentru voi! Prima armă este crucea. Ne dă putere și ne protejează. Este un antivirus fantastic pentru suflet. Și părintele Arsenie Boca spunea că atunci când ne vine un gând rău, să ne închinăm și să spunem: Doamne, nu mă lăsa! Îți vine un gând depresiv, fă semnul crucii. 

A doua armă este postul. De astăzi ținem postul salatelor, postul pepenelui, postul acesta ușor. Timp de două săptămâni, nu mai mâncăm carne, lapte, brânză și ouă. Dacă ne umflăm de fasole, n-are niciun rost să zicem că suntem buni postitori. Postul adevărat înseamnă să reduc cantitățile de mâncare. Haideți, în această perioadă, să ținem și un pic de post negru. Să nu mâncăm până la ora 15.00, dacă putem și suntem sănătoși, sau până la ora 12.00! Sau să ținem postul cu apă. Bem apă multă și nu mâncăm sau să mâncăm puțin. Dacă ești bolnav, nu este absolut nicio problemă, discuți cu duhovnicul și ai dezlegare (n.r. - pentru anumite alimente). Postul nu trebuie să fie împotriva sănătății fizice. Dacă ai o problemă fizică, iar medicul ți-a zis să mănânci ouă, vei mânca ouă, dar vei ține post de celelalte - postul gurii, postul ochilor, postul minților, postul de bârfă.

A treia armă puternică este spovedania. Începem să facem lista păcatelor pentru a veni la duhovnic. A patra armă este arma pocăinței, când ne pare rău că am greșit. De astăzi ne rugăm mai mult. Rugăciunea comună are putere foarte mare. A cincea armă puternică este cuvântul lui Dumnezeu, Sfânta Scriptură”, a spus părintele Vasile Ioana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel