VIDEO cu momentul în care telecabina din Italia se prăbușește. 14 oameni au murit
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Free-Photos de la Pixabay
A apărut înregistrarea video a momentului în care telecabina din Italia se prăbușește, omorând 14 persoane. 

Cotidianul La Repubblica a publicat înregistrarea video a momentului în care telecabina de pe traseul Stresa-Alpino Mottarone s-a prăbuşit în pădure, în Italia. 14 persoane și-au pierdut viața. 

O cameră de supraveghere a surprins momentul dramatic, iar imaginile date publicității au fost filmate de pe un monitor. 

Chipurile oamenilor prezenți la locul cu pricina au fost blurate.

Înregistrarea video arată că telecabina mai avea foarte puțin până să ajungă la destinație, când a început să se deplaseze cu viteză în sens opus. La scurt timp, telecabina s-a prăbușit, omorând 14 oameni. 

Trei persoane au fost arestate în urma acestei tragedii, după mai multe audieri: Luigi Nerini (56 de ani), directorul companiei Ferrovie del Mottarone care administrează telecabina, Gabriele Tadini și inginerul Enrico Perocchio.

Sistemul de frânare era blocat

Procurorul Olimpia Bossi a declarat că, din fotografiile realizate de anchetatori după producerea accidentului, se vede cum sistemul de frânare de urgență părea să fi fost modificat, în sensul că fusese fixată o menghină care a blocat frânele, iar ea a fost lăsată deliberat acolo până la noi reparații. Sistemul avea în mod evident unele anomalii și ar fi necesitat reparații substanțiale, a spus procurorul.

Procuratura consideră că atât patronul societății, cât și directorul și șeful serviciului operativ ar fi acţionat conștient în legătură cu improvizația. La infracțiunea de omor a fost adăugată agravanta legată de eliminarea intenționată a măsurilor de precauție împotriva accidentelor de muncă când aceasta duce la un dezastru.

Sistemul avea în mod evident unele anomalii și ar fi necesitat reparații substanțiale, a spus procurorul.

Singurul supraviețuitor, un copil de cinci ani

Eitan Moshe Biran, în vârstă de cinci ani, singurul supraviețuitor al masacrului din Stresa, s-a trezit din comă și a întrebat-o pe mătușa sa, Aya, unde este, scrie La Stampa.

„Mă doare gâtul”, a spus apoi copilul și și-a salutat mătușa.

Prognosticul medicilor este încă rezervat, însă copilul este treaz, conștient și monitorizat de o echipă de psihologi.

Copilului i se va spune treptat ce s-a întâmplat. Psihologii cred că „este o cale lungă și delicată”. Deocamdată, i s-a explicat că se află în spital și că doarme de câteva zile.

În accidentul din zona Lacului Maggiore, unde o telecabină a liniei Stresa-Alpino Mottarone s-a prăbuşit în pădure, tatăl şi mama lui Eitan, Amit şi Tag, fratele Tom de doi ani şi străbunicii au murit, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel