VIDEO cu Marcel Ciolacu, despre anunțul la prezidențiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD), a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024. 

"Am decis astăzi să candidez pentru funcția de președinte al României!Le voi cere colegilor mei, la Congresul PSD din 24 august, să îmi ofere, prin votul lor, onoarea de a lupta pentru toți cei care, în ultimii 20 de ani, nu s-au simțit reprezentați, nu s-au simțit auziți și care și-au pierdut speranța într-un Președinte al TUTUROR, care să se bată pentru drepturile întregii societăți!Vreau să le asigur tuturor românilor un viitor în care să existe speranța unei vieți mai bune, în bunăstare și pace.

Cred că marea așteptare a românilor este aceea ca bogăția, produsă prin dezvoltarea economică a României din ultimii ani, să ajungă la cât mai mulți dintre cei care au muncit ca lucrul acesta să se întâmple! Eu CRED că mandatul viitorului Președinte al țării trebuie să fie despre o Românie corectă, bine organizată, care are grijă de toți românii care muncesc cinstit! Sunt PREGĂTIT ca, alături de toți cei care cred și simt la fel, să lupt pentru ca românii să trăiască într-o țară de care să fie mândri în fiecare clipă!", a scris Marcel Ciolacu, într-un text atașat lângă un video în care și-a anunțat candidatura la prezidențiale pe o rețea socială.

Video

Anterior, în presă a ajuns un audio din partea lui Marcel Ciolacu către membrii PSD. Decizia sa vine ca urmare a discuțiilor cu colegii de partid, cu care a reușit să transforme PSD în principala forță politică din România.

Într-un mesaj către colegii săi, Marcel Ciolacu a evidențiat faptul că este un partener de încredere și un om de echipă, spunând că este pregătit să își asume responsabilitatea de a deveni președintele României.

Ce le-a spus Ciolacu membrilor de partid

„Dragi colegi,

Împreună am reușit să facem din PSD principala forță politică din România și tot împreună îmi doresc să câștigăm următoarele alegeri!

Sunt un partener de încredere al dumneavoastră și sunt un om de echipă. De aceea, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu dumneavoastră am decis să îmi depun candidatura la Președinția României. Sunt pregătit să-mi asum acum responsabilitatea de a fi președintele tuturor românilor. Am credința că pot contribui la viitorul țării mele – un viitor în siguranță și bunăstare. La Congresul de sâmbătă voi veni în fața românilor cu Planul meu pentru România și vă voi cere sprijinul pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a zis Marcel Ciolacu către colegii din PSD. Mesajul audio poate fi ascultat aici!

Citește și - Ciucă, atac la adresa lui Marcel Ciolacu, exact în ziua în care președintele PSD și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale

Nicolae Ciucă, candidatul PNL la prezidențiale, a lansat un atac către Marcel Ciolacu, chiar în ziua în care președintele PSD și-a anunțat intenția de a intra în cursa electorală.

”Pentru mine, maturitatea politică înseamnă dialog deschis și obiectiv pentru interesele României. Din păcate, PSD este adeptul unui joc care pare orientat mai mult către interesele proprii și pune dialogul - un pas absolut necesar pentru consens și decizie - pe ultimul plan. Nu este o bătălie a funcțiilor, este o discuție principială într-un guvern care ar trebui să urmărească exclusiv interesul României.

Din păcate, în acest moment, România este unul dintre statele care nu a făcut încă propunerea de comisar european. Așa cum îi spune și titulatura, comisarul european este al României – nu al PSD, care pare să înțeleagă tot mai puțin asta. Desemnarea unui comisar european nu este atributul unui singur om, fie el și prim-ministru, ci este o decizie care trebuie luată în interesul României, în cadrul coaliției. Nu este un post de partid, ci este o poziție esențială pentru țară în următorii ani”. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel