VIDEO: Congres Național de Îmbătrânire Activă, desfășurat în premieră în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Astăzi și mâine, 15 și 16 noiembrie 2023, are loc prima ediție a Congresului Național de Îmbătrânire Activă, organizat de Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă la Palatul Parlamentului.

În data de 15 şi 16 noiembrie, la Palatul Parlamentului, are loc prima ediţie a Congresului Naţional de Îmbătrânire Activă, organizat de Asociaţia Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă. La acest eveniment sunt prezenţi reprezentanţi din autorităţile locale şi centrale, societatea civilă şi sectorul privat, precum şi experţi, medici, cercetători ştiinţifici, cadre didactice, doctoranzi, psihologi, profesionişti din domeniul îngrijirii vârstnicilor.

Congresul în premieră cuprinde prezentări despre sănătate, stil de viaţă, participare socială şi problemele care apar odată cu înaintarea în vârstă, dar şi despre provocările şi oportunităţile generate de îmbătrânirea populaţiei.

Youtube video image

Panelurile interactive din timpul evenimentului

 

Digitalizarea. Între adaptare şi transformare.

Reconversie profesională - între trend şi necesitate. Accesul la cultură şi educaţie.

Combaterea discriminării, abuzurilor şi violenţei asupra persoanelor vârstnice.

Rolul Administraţiei publice in crearea de ecosisteme urbane smart pentru seniori.

Accesul la sănătate.

Abordări inovative în îngrijirea pe termen lung.

Starea de Bine şi Psihologia Îmbătrânirii.

Politici, Surse de finanţare şi Advocacy.

Gestionarea Financiară pe termen Lung pentru Persoanele Vârstnice

O abordare multidisciplinară a conceptului de îmbătrânire

 

„Într-o lume în continuă schimbare, Congresul Național de Îmbătrânire Activă este o oportunitate de abordare multidisciplinară a conceptului de îmbătrânire, în care să percepem asta nu ca pe o inevitabilitate, ci ca pe o călătorie plină de învățare și dezvoltare personală.  În cele două zile pline de informații și interacțiuni importante, putem afla cum să îmbătrânim activ si sănătos, ce politici publice se realizează în acest sens, ce spun experții despre longevitate și care sunt pilonii conceptului de îmbătrânire activă. Acest eveniment nu reunește doar experți și cercetători în domeniul îmbătrânirii, ci împlinește dorința noastră comună de a promova senectutea cu încredere și cu un spirit activ. Este o invitație la a înțelege că vârsta nu este o limită, un număr, ci un motiv în plus de a explora, învăța și trăi în profunzime. Într-o lume în care îmbătrânirea este adesea percepută în societate ca un declin, ca un regres, ca un îndemn la izolare și singurătate, Congresul Național de Îmbătrânire Activă va aduce în prim-plan ideea că, înaintarea în vârstă poate genera contribuții semnificative la dezvoltarea societății. Suntem mândri să facilităm această schimbare de paradigmă și vă invităm să fiți cu toții parte din această evoluție pozitivă.

Schimbarea percepției societății asupra îmbătrânirii și încurajarea unei abordări pozitive a acestui subiect implică mari eforturi la nivel individual, comunitar și social. Putem contribui la această schimbare prin crearea de oportunități pentru interacțiunea dintre generații, cum ar fi proiectele educaționale în care seniorii împărtășesc cunoștințele lor cu cei tineri. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că serviciile de îngrijire pentru persoanele în vârstă sunt de calitate și totodată accesibile lor, fapt care ar putea ajuta la menținerea independenței și a calității vieții. Trebuie să fim mai mulți cei care ne implicăm în promovarea politicilor sociale și îmbunătățirea legislației care să susțină persoanele de vârsta a treia, asigurându-ne că există și resurse adecvate. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment, sponsorilor, partenerilor, speakerilor, invitaților, partenerilor media, voluntarilor, participanților. Fiecare dintre dumneavoastră ați completat puzzle-ul a ceea ce înseamnă realizarea unui eveniment atât de complet și pentru asta vă mulțumesc!”, a fost mesajul președintelui Asociației Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, Alexandra Dobre.

Alexandra Dobre, prezentă în studioul DC News TV

 

Îmbătrânirea populației este o problemă semnificativă în multe țări, inclusiv în România. Alexandra Dobre susține că țara noastră nu este încă pregătită să facă față acestui fenomen, iar faptul că procentul crește anual este îngrijorător. Vezi întregul material aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel