Data actualizării:
Data publicării:

Video - Cod Roşu de inundaţii în Italia. Urmează şapte zile de ploi

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Regiunea Emilia Romagna din Italia este sub Cod Roşu de inundaţii. Sute de persoane au fost deja evacuate din calea apelor. 

Meteorologii au emis cod roşu în regiunea Emilia Romagna, cod portocaliu în regiunile Marche, Sicilia şi Campagna şi cod Galben în alte zece regiuni, conform rainews.it

Furtuna Minerva este cea care cauzează aceste fenomene meteo extreme, iar meteorologii avertizează că Italia trebuie să se pregătească pentru şapte zile de ploi şi vreme severă, pe măsură ce furtuna va tranzita Italia de la sud la nord-est. 

Până la această oră, 900 de persoane au fost deja evacuate din calea apelor. 

Primarul oraşului Pessaro, Matteo Ricci, spune că situaţia este critică. 

"Rugăm toţi locuitorii să manifeste precauţie şi să nu se plimbe inutil prin oraş. Abia am terminat întâlnirea de urgenţă de la primărie. Cursul de apă Genica deja a ieşit din matcă în unele locuri, cauzând inundaţii pe via Belgioioso în Loreto, dar şi în Celletta şi Muraglia. Au fost înregistrate şi alunecări de teren în mai multe zone din oraş", a transmis acesta, conform sursei citate. 

Primarul a avertizat şi că prognoza meteo pentru orele următoare nu e deloc una bună. 

"Meteorologii spun să ne aşteptăm la mai multă ploaie în orele următoare. Sunt deja daune produse la case, firme şi drumuri. Vă rugăm să nu ieşiţi din case dacă nu e absolut necesar. Vom decide curând dacă mâine şcolile vor fi deschise", a mai explicat el.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel