Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 23 noi 2020 / 13:13
VIDEO. Cea mai adâncă piscină din lume. Unde a fost inaugurată
Cea mai adâncă piscină din lume, inaugurată recent, are o adâncime de 45,5 metri.

Cea mai adâncă piscină din lume are o adâncime de 45,5 metri și a fost inaugurată în acest weekend în apropiere de Varşovia, Polonia, transmite Agerpres. Numită "Deepspot", piscina conţine în special reproduceri de peşteri subacvatice şi ruine mayaşe, precum şi o mică epavă ce poate fi explorată. Acest bazin este umplut cu 8.000 de metri cubi de apă, de peste douăzeci de ori volumul conţinut într-o piscină standard, de 25 de metri lungime.

"Aici nu există peşti frumoi sau recife de corali, aşadar nu este un substitut pentru mare, dar este într-adevăr un loc bun pentru a învăţa şi a vă antrena pentru a vă scufunda în siguranţă în adâncimile mării.", a comentat Przemyslaw Kacprzak, un instructor de scufundări în vârstă de 39 de ani, care s-a numărat printre cei zece clienţi care au participat la inaugurarea "Deepspot".

Spre deosebire de piscinele obişnuite destinate înotului, complexul "Deepspot" este autorizat să primească vizitatori, în pofida pandemiei COVID-19 din Polonia, deoarece este considerat un centru de antrenament pentru scufundători. Ea va fi folosită și pentru antrenamentul pompierilor și a militarilor. Recordul anterior, înregistrat în Guinness World Records, adică 42 de metri, a fost stabilit de piscina "Montegrotto Terme" din Italia. Pentru a construi "Deepspot" a fost nevoie de aproximativ 5.000 de metri cubi de beton. Construcţia a durat doi ani şi a costat aproximativ 40 de milioane de zloţi polonezi (8,9 milioane de euro, 10,6 milioane de dolari).

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro