VIDEO - Asfaltare pe ploaie în Piatra Neamț
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
VIDEO - Asfaltare pe ploaie în Piatra Neamț / Foto: Captură video Youtube
VIDEO - Asfaltare pe ploaie în Piatra Neamț / Foto: Captură video Youtube
În Piatra Neamț drumarii toarnă asfalt pe ploaie. Vezi imaginile video în articol.

În Piatra Neamț lucrările de asfaltare continuă și pe timp de ploaie. Un bărbat a postat pe rețelele sociale un videoclip în care se observă cum muncitorii toarnă asfalt în timp ce plouă., asta deși sectorul respectiv de drum ar trebui să susțină traficul greu, scrie Știri Neamț.

Mai mult, orașul se afla sub avertizare de Cod portocaliu de ploi torențiale când au fost filmate imaginile. Strada pe care se face asfaltarea este Petru Movilă, aflată la ieșirea din Piatra Neamț spre Bicaz. 

Reacția autorităților

"În primul rând, asfaltările la care faceți referire în articol sunt lucrări solicitate la finalul perioadei de garanție, respectiv remedierea tuturor defecțiunilor apărute, în vederea recepției finale. 

Contractul respectiv este încheiat între Municipiului Piatra-Neamț și S.C. Pa&Co International S.R.L. Oituz, județul Bacău. Având în vedere finalizarea perioadei de garanție a întregii lucrări, echipele firmei s-au deplasat în Piatra-Neamț pentru efectuarea reparațiilor. În timpul acestora, a început ploaia și au fost nevoiți să încheie, pentru a nu lăsa găuri în asflat. A fost o decizie asumată, mai ales că la momentul respectiv nu era o cantitate foarte mare de averse pe metru pătrat. În plus, dacă gropile ar fi rămas neumplute, ar fi creat disconfort participanților la trafic. 

În al doilea rând, am solicitat constructorului ca lucrările de remediere a defecțiunilor efectuate ieri, pe timp de ploaie, să fie refăcute, ceea ce s-a și întâmplat astăzi. În imaginile anexate vă prezentăm echipele lucrând la reasfaltare în condiții optime.", au transmis, după apariția imaginilor în spațiul public, reprezentanții primăriei.

Premierul Cîțu, gata de deszăpezire: Nu o să fim luați pe nepregătite

Premierul Florin Cîțu le promite românilor că în următoarea iarnă nu vor fi probleme cu deszăpezirea. Anul acesta nu o să fim luați pe nepregătite, a spus șeful Guvernului la finalul unei ședințe cu prefecții, potrivit Mediafax.

„În ceea ce privește pregătirea pentru sezonul rece, le-am transmis prefecților să se asigure că au stocurile necesare pentru deszăpezire, curățarea drumurilor și tot ce ține de încălzirea clădirilor administrate de prefecturi sau restul autorităților locale. Nu accept nicio scuză! Anul acesta nu o să fim luați pe nepregătite.”, a anunțat premierul Florin Cîțu în urmă cu câteva zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel