VIDEO - Accident violent într-o intersecție din Timișoara. Unul dintre șoferi a trecut pe roșu
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
VIDEO - Accident violent într-o intersecție din Timișoara. Unul dintre șoferi a trecut pe roșu / Foto: Pixabay
VIDEO - Accident violent într-o intersecție din Timișoara. Unul dintre șoferi a trecut pe roșu / Foto: Pixabay
Un accident violent a avut loc noaptea trecută în Timișoara.

Două mașini s-au ciocnit violent într-o intersecţie din Timişoara, după ce unul dintre șoferi a trecut pe culoarea roșie a semaforului, transmite Realitatea Plus. Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. În imagini se vede cum șoferul nu mai poate evita celălalt autoturism. 

În urma impactului, maşina care a trecut pe roşu a fost aruncată la zeci de metri distanță. Din fericire, șoferii nu au fost răniți. În schimb, ambele maşini au fost grav avariate. 

Depășiri pe linie continuă, în curbă, ”practica” șoferilor care nu cred că li se poate întâmpla ceva. Titi Aur: Inconștient! Se transformă în criminal

Despre faptul că atunci când treci pe culoarea roșie a semaforului riști atât viața ta, cât și a altor șoferi din trafic, știm cu toții, dar există și alte practici ale șoferilor care sunt foarte periculoase. Titi Aur, pilot și expert în conducere defensivă, a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre șoferii care depășesc pe linia continuă.

”Aș încadra această greșeală, această încălcare de regulă de circulație în ideea generală pe care o tot susțin foarte mult, adică lipsa conștientizării pericolului. Cei care fac asta nu conștientizează pericolul la care se expun. Nu cred că lor li se poate întâmpla. Mai mult de atât, consideră că dacă e dungă continuă trasă acolo nu era neapărat nevoie de acea dungă continuă acolo. Și, din păcate, aici, șoferii au și dreptate în anumite situații.

Rar, dar au și dreptate, asta pentru că de multe ori marcajele făcute în România nu sunt făcute neapărat cu adevărat corect sau de către specialiști. În ce sens, avem dungă continuă uneori excesiv de mult, în locuri în care nu ar mai trebui să avem, fapt care îi enervează, deranjează pe șoferi, sau nu avem dungă continuă în locuri în care există pericol. Îți permite practic să depășești. Plecând de la aceste excepții, pentru că în majoritatea locurilor dunga continuă își are rolul, se inopinează în subconștientul șoferului: ”hai, mă, lasă că au făcut o dungă cum au crezut și ei, lasă că știu eu unde pot și unde nu pot”. Își asumă foarte mulți riscul pentru că ei consideră că nu era nevoie de dunga continuă sau consideră că fac ei un artificiu, se dau pe dreapta, etc.", a explicat Titi Aur pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel