VIDEO - Accident tragic. Un turist a murit după ce o telecabină s-a desprins de cablu, în Cehia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Accident tragic. Un turist a murit după ce o telecabină s-a despins de cablu, în Cehia / Foto: Pixabay
Accident tragic. Un turist a murit după ce o telecabină s-a despins de cablu, în Cehia / Foto: Pixabay
O telecabină s-a desprins de pe cablu, iar o persoană și-a pierdut viața, în Cehia.

O persoană a murit duminică în nordul Cehiei după ce o telecabină s-a desprins de pe cablul care o susţinea, a informat un purtător de cuvânt al serviciului de salvare, relatează Agerpres, citând Reuters.

Instalaţia de transport pe cablu care aduce turiştii pe Muntele Jested (1.012 metri) foloseşte două telecabine, fiecare operată de un membru al personalului.

"O telecabină a căzut în timp ce cobora. Era o singură persoană înăuntru, care, din păcate, a decedat în urma rănilor", a precizat purtătorul de cuvânt Michael Georgiev pentru Televiziunea Cehă.



"Din fericire, cealaltă cabină a rămas la locul ei, din ea fiind evacuate circa 15 persoane", a adăugat el, precizând că acestea nu au fost rănite, dar se află în stare de şoc.

Accident deosebit de grav în Bucegi. O persoană a căzut aproximativ 100 de metri în gol

Un accident deosebit de grav a avut loc, duminică seară, în masivul Bucegi, o persoană căzând în gol aproximativ 100 de metri, cei care o însoţeau spunând că victima nu ar mai fi în viaţă.

Potrivit informațiilor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, o persoană a căzut în gol aproximativ 100 de metri din Brâna Aeriană din Bucegi, o echipă de prim-răspuns îndreptându-se spre Vâlcelul Policandrului.

"Echipa de suport este pregătită de intervenţie. Din informaţiile primite de la persoanele care însoţeau victima, aceasta nu ar mai fi în viaţă. Dacă salvatorii montani din echipa de prim-răspuns confirmă, acţiunea de recuperare a corpului victimei se va desfăşura în cursul zilei de mâine.", se arată în postarea Salvamont Prahova.

Totodată, o femeie s-a accidentat pe Vârful Omu, spre Babele, anunță Salvamont Prahova. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel