VIDEO. Tragedie pe apă. S-a scufundat în 10 secunde. 29 de morți după ciocnirea a două feriboturi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: captură video YouTube
Foto: captură video YouTube
Zeci de persoane și-au pierdut viața după ce două feriboturi de mari dimensiuni s-au ciocnit. Unul dintre acestea s-a scufuncat în mai puțin de 10 secunde. 

Cel puţin 29 de persoane au murit după ce un feribot de pasageri s-a scufundat într-un râu din apropierea capitalei Bangladeshului, Dacca, au declarat luni oficiali locali, exprimându-şi temerile potrivit cărora bilanţul victimelor va creşte, conform DPA, scrie Agerpres. 

Cincisprezece cadavre au fost descoperite în apă la peste două ore după ce feribotul ML Morning Bird s-a scufundat în râul Buriganga, a informat Autoritatea responsabilă pentru transportul pe apele din interiorul ţării (BIWTA).

Scafandri din cadrul marinei, serviciului de pompieri şi apărării civile au reuşit să localizeze vasul pe fundul apei. Alte 14 cadavre au fost scoase din epavă.

Coliziune cu un alt feribot 



Vasul s-a scufundat după ce a intrat în coliziune cu un alt feribot de pasageri, de dimensiuni mai mari, luni dimineaţă, lângă cartierul Farashganj din capitală, a declarat Golam Sadeq, directorul BIWTA.

Epava a fost localizată la o adâncime de aproape 6 metri sub apă, a adăugat Sadeq.

Între 10-15 pasageri de pe feribot au reuşit să înoate până la ţărm.

S-a scufundat în 10 secunde



Filmările realizate de amatori au arătat că ML Morning Bird a fost lovit de nava mai mare din spate. Ambarcaţiunea s-a răsturnat şi s-a scufundat în mai puţin de 10 secunde.

BIWTA a precizat că la bord se aflau cel puţin 50 de pasageri, însă un supravieţuitor a declarat la un post de televiziune privat că nava transporta cel puţin 100 de pasageri.

Accidentele de feribot sunt frecvente în Bangladesh din cauza nerespectării normelor de siguranţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel