VIDEANU, în comisia ”Sufrageria”: La ora 04:00, știam că Băsescu a învins
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Adriean Videanu, comisia Sufrageria
Adriean Videanu, comisia Sufrageria
Adriean Videanu, fost prim-vicepreședinte al PDL, este audiat în comisia parlamentară ”Sufrageria”. 

Adrian Videanu a precizat că s-a ocupat de programul de guvernare și a coordonat numărarea paralelă a PDL: ”M-am ocupat de programul de guvernare pe care l-am coordonat și-n perioada alianței D.A. și mai aveam o chestie interesantă care a făcut și deliciul public, eu coordonam numărarea paralelă a partidului, pe care, iertați-mă să vă spun, dumneavoastră, PSD-ul, nu ați avut-o. Acesta e motivul pentru care, cu toată gențilețea, l-am invitat pe Viorel Hrebenciuc, vestitul Viorică, să vină la noi, să vadă cum facem numărarea paralelă. Aici vă spun cu toată sinceritatea. Dacă cineva se preocupa, putea să o facă un elev de la Tudor Vianu fără niciun fel de problemă. Este un format Excel, este atât de simplu, care în momentul în care s-a finalizat procesul electoral în secția de votare cu procesul verbal semnat de președintele secției de votare și reprezentanții tuturor partidelor politice, aici era cheia, datele principale de pe închidere de pe procesul verbal se comunicau cu celeritate organizațiilor județene și, într-un format Excel, noi le centralizam. E atât de simplu. Am văzut dezbaterile publice despre implicarea STS. Vă spun, un elev de clasa a XII-a putea să o facă, este extrem de simplu”, a afirmat Videanu. 

”Eu m-am ocupat de programul de guvernare și de mesajele electorale care rezultau din programul de guvernare” a continuat el. 

RUPTURĂ PDL de BĂSESCU: două staff-uri de campanie

Adriean Videanu a continuat: ”Noi am avut două staff-uri de campanie în 2009, schisma era destul de puternică. Președintele a avut unul și noi am cam fost lipsiți de informații, de ceea ce se întâmpla la staff-ul președintelui, pe care-l avea cu consilierii prezidențiali și cu noua generație de oameni politici, cu dl Baconschi, cu Sever Voinescu, la care vechea gardă nu avea acces. Unul a fost la noi, la partid, unde era problema de mobilizare a partidului, de organizare a reprezentanților la secțiile de votare. Candidatul PSD avea vreo șase reprezentanți în secțiile de votare, noi unul singur. Suspiciunea a existat și din partea noastră de fraudă și din partea dvs. Verificați în câteva comune din județul Teleorman și o să vedeți candidați care au luat 137%, apropo de potențialele fraude. Vă dau comuna Olteni, din județul Teleorman, luați-o și verificați-o.”

La ora 04:00-05:00, Băsescu-președinte

Întrebat dacă atunci când a avut dialogul cu Viorel Hrebenciuc avea centralizate rezultatele și pe diaspora, el a răspuns: ”Mai erau 70 și ceva de secții de vot din diaspora care trebuiau să vină și, din centralizarea noastră, la momentul acela aveam 20.000 de voturi peste dl Geoană, ceea ce în principiu nu se mai putea întâmpla nimic, având certitudinea faptului că nu se mai putea întâmpla niciun dezechilibru cu ceea ce urma să vină, pe la 4 și ceva, 5 dimineață, știam, în mod onest, că candidatul nostru era câștigător”. 

Berceanu, cel mai puțin agreat de Băsescu. Nicio implicare

”Dl Blaga s-a ocupat de mobilizarea organizațiilor județene, este cel care, militărește, coordona activitatea (...). Organizarea teritorială a fostului PDL era impecabilă și aici dl Blaga se ocupa de acest lucru. Radu Berceanu, surprinzător, nu s-a implicat mai deloc în procesul electoral. Era, din gruparea noastră, cel mai puțin agreat de președinte, motiv care nu s-a implicat. Era un om cu propuneri, cu substanță, venea cu sugestii, dar o responsabilitate directă nu avea” a mai spus Videanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel