Victorie la Bac:regimul Băsescu a învins 48% dintre elevi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

După rezultatele de la Bac , regimul Băsescu ar trebui numit Bacescu. Aproape jumătate dintre elevi au constatat că au făcut degeaba liceul. Încă o victorie a marelui luptător: după medici, profesori, polițiști, militari, i-a demascat și pe elevii slab pregătiți de Andronescu, Marga și alde Hader. Care va fi efectul, pe termen lung? Am o ipoteză, ceva mai jos.

Că nu s-a putut copia, mi se pare normal, dar ar trebui mers până la capăt (să fie exmatriculat și Daniel Funeriu, cu tot cu ”suflanta” Oana Badea, care i-a șoptit răspunsurile la o conferință de presă. În fond, ministrul agramat dă examen la fiecare apariție publică).

Unii spun că se putea ușor lua 5. Alții susțin că subiectele înșelătoare i-au păcălit pe copii, mai ales că s-au aglomerat probele, din cauza proastei organizări, deci a autorităților, care nu au reușit să distribuie verificările pe tot parcursul anului. 

Era obligatoriu ca subiectele să fie adaptate nivelului elevilor, iar responsabilitatea pentru acest lucru o poartă autoritățile. Cele din prezent, căci ele sunt acum responsabile. Sau poate funerioții sunt iresponsabili și lovesc sute de mii de copii, doar ca să câștige în lupta politică?Nici nu mai contează, importante sunt rezultatele. Catastrofale. Să admitem că scopul este reforma. Era nevoie de sacrificiul a jumătate dintre elevi, ca să se schimbe lucrurile? Dar s-a schimbat ceva, cu adevărat?

Singura certitudine este că elevii vor fi descurajați să mai meargă la liceu. De ce să se chinuie trei ani, să dea bani de meditații, să stea la gazdă, dacă sunt de la țară? Ca să pice, fiindcă i-au păcălit autorii subiectelor? Marea reformă a lui mister Pixel va duce la o Românie cu 9 clase. Cei din rural pot munci în Spania sau Italia și fără să piardă încă trei ani,  la liceu. Orășenii sunt așteptați de cârciumile în căutare de picoli, sau de service-uri. Asta în cel mai bun caz. Ce te faci că rata de ocupare a forței de muncă este la 62 la sută, astăzi, când puștii încep să-și caute serviciu de la 19-20 de ani? Cât de pregătită este piața să absoarbă o nouă cohortă de pălmași, aruncați pe câmpul muncii cu trei ani mai devreme?

Poate, asta s-a vrut: o țară de servitori, care pleacă la spălat farfurii în occident, trimite bani  rudelor de acasă, pe care să-i mulgă Boc prin impozite, și votează prin corespondență, ca să fie avansat Baconski la Partid.

Oricum, remarc diferența dintre cele două mandate prezidențiale: când avea de câștigat voturi pentru sine și pentru PD, dl. Traian Băsescu vorbea pe placul repetenților, amintind cum chiulea și cum a ajuns mare, fără carte. Mâine se va lăuda cum a reformat omul său învățământul. Nu întâmplător l-a lăudat, recent, pe Funny- riu. Lasă-i, domnule, să se care, sau să tremure, să le fie frică, nu să-l înjure pe Conducător, când părinții le spun că n-au bani fiindcă a tăiat Boc alocațiile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel