Data actualizării:
Data publicării:

Victoria Nuland, vizită surpriză la Kiev / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Captură YouTube U.S. Department of State
Sursă foto: Captură YouTube U.S. Department of State
Vice-secretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, se află într-o vizită în capitala ucraineană Kiev.

Victoria Nuland a sosit miercuri în Ucraina pentru a avea discuții cu oficialii de la Kiev, pe fondul incertitudinii tot mai mari cu privire la asistența economică și militară a Statelor Unite ale Americii pentru țara aflată în conflict, în timp ce războiul cu Rusia este pe punctul de a intra în al treilea an. Ea a fost întâmpinată de Bridget Brink, ambasadorul Statelor Unite în Ucraina, scrie Le Monde.

Luni, șeful diplomației americane, Antony Blinken, a considerat crucial ca Congresul să aprobe un nou pachet bugetar pentru Ucraina, altfel tot ce a fost realizat „va fi compromis”.

După ce a livrat Kievului zeci de miliarde de dolari în arme de la începutul războiului, administrația lui Joe Biden a rămas fără fonduri la sfârșitul anului 2023. Președintele a cerut Congresului să aprobe 61 de miliarde de dolari suplimentari, dar negocierile cu republicanii sunt blocate. Sub presiunea dreptei, noul pachet de ajutor militar este negociat în paralel cu măsurile legate de imigrație, într-un moment în care numărul migranților care trec granița cu Mexic atinge cote fără precedent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel