Victoria ISTORICĂ a PSD, văzută de la Bruxelles. Andi Cristea, comentariu important
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Scorul istoric obținut de PSD la alegerile din 11 decembrie nu a rămas fără ecou la Bruxelles. L-am întrebat pe europarlamentarul Andi Cristea, președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, cum se vede în PE victoria Partidului Social Democrat.

(w670)

(FOTO: ANDI CRISTEA)

"La Bruxelles a fost o bucurie justificată a familiei social-democrate europene: PSD performează masiv și arată întregii Europe că este loc de stânga, că locul social-democrației e la guvernare, nu în opoziție. În rest, ca în orice țară din UE, se așteaptă livrarea la capitolul promisiuni electorale și se speră că România va rămâne o țară profund eurofilă. Nu doar că vom rămâne eurofili, dar sunt convins că vom vedea un guvern PSD foarte serios, care respectă angajamentele euroatlantice și e implicat în materie de afaceri europene, și în politică externă în general", a spus Andi Cristea în exclusivitate pentru DC News.

De asemenea, europarlamentarul a subliniat și importanța unui obiectiv major care trebuie îndeplinit în 2019.

"Vom avea o președinție de succes a UE în 2019, pe care PSD o va pregăti din timp. Noul guvern va fi conștient de interesele românești, le va apăra cu demnitate la Bruxelles, știind totodată să lucreze în interes european, cu solidaritate, o valoare centrală a integrării europene și a familiei de stânga", a mai spus Andi Cristea.

[citeste si]

Partidul Social Democrat a obținut la Senat 45,67% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare, la nivel național, iar la Camera Deputaților - 45,47%, a anunțat joi reprezentantul Biroului Electoral Central Marian Muhuleț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel