Victor Ponta renunță la cooptarea UDMR la guvernare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta hunor
ponta hunor

Premierul desemnat, Victor Ponta, renunță să mai coopteze UDMR la guvernare. Presiunile la care  a fost supus acesta, atât din partea unor lideri din PSD și  PNL, dar  și a reacțiilor din țară l-au determinat pe Ponta să renunțe la decizia de a lua formațiunea maghiară la guvernare.

Potrivit surselor De Ce News, premierul desemnat, Victor Ponta, s-a răzgândit, renunțând  la cooptarea UDMR la guvernare.Anunțul lui Ponta, la numai câteva minute după închiderea urnelor de la alegerile parlamentare,a produs un val de nemulțumiri în răndul USL, dar și a alegătorilor, aceștia considerându-se chiar trădați.

Față de măsura anunțată de Pontă, PNL a amenințat cu ieșirea din USL. “Aducerea UDMR la guvernare , alături de USL ar însemna trădarea unui electorat care a avut încredere în uniundea noastră. UDMR este la fel de vinovat pentru dezastrul din România ca și PDL”, au afirmat pentru De Ce News surse din PNL.

De asemenea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că subiectul cu UDMR rămâne "unul foarte fierbinte" pe agenda discuţiilor cu USL.

 "Subiectul este foarte fierbinte. Foarte fierbinte. Reacţiile din ţară sunt destul de intense. În toate sensurile. Am primit şi la sediul PSD, paradoxal, joi şi vineri, zeci de telefoane de la cetăţeni de etnie  maghiară care zic să nu intre (n.r. UDMR la guvernare).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel