Data actualizării:
Data publicării:

Victor Ponta răspunde apelului lansat de Tăriceanu la DCNews

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Victor Ponta
Victor Ponta

Victor Ponta a răspuns la apelul lansat de Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul interviului acordat miercuri DCNEWS, privind colaborarea europarlamentarilor români.

Invitat, miercuri, 23 mai, la DC News, Călin Popescu Tăriceanu a spus că dorește să facă un grup politic românesc în Parlamentul European. „Voi face un apel către toate partidele politice pentru a înțelege că dincolo de disputele noastre partizane este mai important interesul național care trebuie să ne conducă la ideea unei Românii puternice capabile să-și apere interesele în viitorul Parlamentul European. De aceea, am redactat o scrisoare pe care astăzi o voi trimite tuturor liderilor partidelor politice. (...) Le propun ca după alegerile din 26 mai să reflectăm împreună asupra unor teme cum ar fi problema aderării la spațiul Schengen, problema MCV, creșterea fondurilor de coeziune etc", a zis Călin Popescu Tăriceanu la DC News. Mai multe, AICI.

Răspunsul lui Ponta

„Salut initiativa unui efort conjugat al tuturor europarlamentarilor romani pentru promovarea unor proiecte care sa fie in interesul Romaniei! Europarlamentarii ProRomania vor participa fara ezitare la orice format transpartinic care sa sustina proiectele nationale la nivel european!

Dupa 27 Mai Romania are nevoie de un efort conjugat pentru a-si reface prestigiul in Europa , a-si recastiga aliatii si partenerii puternici pierduti in ultima perioada , a se promova ca un membru serios , stabil si predictibil al Uniunii Europene, a lupta impotriva fortelor antieuropene care promoveaza populismul, sovinismul, discriminarea si ideile iliberale in tarile lor!

Suntem si vom fi mereu deschisi la dialog pentru Romania!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel