Victor Ponta, primele declarații după întâlnirea conducerii PSD cu grupul de la Senat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Victor Ponta a participat, duminică, la întâlnirea conducerii PSD cu grupul senatorilor social-democrați, în cadrul căreia s-a dezbătut înlocuirea lui Ilie Sârbu ca lider de grup.

Victor Ponta s-a întâlnit duminică cu social democrații pentru a discuta cine va conduce în continuare grupul senatorial PSD.

"Eu am participat de când sunt prim-ministru la toate grupurile de la Senat, de la Cameră, deoarece, conform Constituției, Guvernul este controlat de Parlament și toate proiectele noastre importante de la Guvern vin de obicei întâi la Senat și apoi la Cameră sau la Cameră și apoi la Senat. Am venit de fiecare dată până acum și cât o să fiu prim-ministru o să vin și la Senat și la Camera Deputaților", a declarat premierul la plecare.

Victor Ponta reacționează după cele declarate de Vasile Blaga la Suceava

Legat de decizia lui Ilie Sârbu de a renunța la funcția de lider al senatorilor PSD, premierul Ponta a precizat că acesta îşi exprimase dorința de a nu mai candida pentru această funcție încă de la finalul anului trecut.

Senatorii PSD își aleg, duminică, noul lider. Cine sunt candidații

"Ilie Sârbu, din decembrie n-a mai vrut să fie lider de grup. L-am rugat frumos să mai stea o sesiune. Acum i-am mulțumit. A fost un lider de grup foarte bun. Pot fi și alți lideri de grup foarte buni și voi lucra foarte bine ca prim-ministru cu grupul de la Senat cum am lucrat ca și până acum. Le-am mulţumit pentru că, la Senat, întotdeauna balanţa e un pic mai strânsă. A fost, în mandatul trecut, când noi încercam să avem majoritate la Senat şi era tot timpul la un vot, la două, şi totuşi au câştigat absolut toate voturile importante şi, din punctul meu de vedere, vor păstra această majoritate funcţională şi foarte bună, fără niciun fel de probleme, şi în următoarea sesiune. Le-am mulţumit pentru că Senatul, ca şi Camera Deputaţilor, atât în şedinţele separate, cât şi în şedinţele comune, trei ani şi jumătate au sprijinit fără niciun fel de sincopă proiectele Guvernului, inclusiv la moţiuni de cenzură. Normal că le mulțumesc și normal că le sunt recunoscător", a subliniat Ponta la Palatul Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel