Victor Ponta: Laszlo Kover poate fi declarată pesona non grata
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
laszlo kover
laszlo kover

Președintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover,  ar putea fi declarată persona non grata pe teritoriul României, a declarat premierul Victor Ponta. Decizia poate fi luată de către Ministerul de Externe în condițiile în care oficialul ungar nu respecta legile de pe teritoriul României.

Premierul Victor Ponta, a declarat, marți, că președintele Parlamentului ungar ar putea fi declarată persona non grata pe teritoriul României. Decizia premierului român  vine după ce Laszlo Kover a sfidat avertismentele președinților celor două Camere ale Parlamentului României de a renunța la vizita în județul Mureș cu ocazia lansării candidaților PCM pentru  alegerile locale.

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marţi, la Târgu Mureş, urmând să facă o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania, pentru a se implica în acţiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar, al cărui preşedinte de onoare este. Kover Laszlo a afirmat că vizita sa nu are legătură cu reînhumarea scriitorului Nyiro Jozsef, declarându-se convins că după alegeri "apele se vor linişti" între România şi Ungaria.

Potrivit vicepreşedintelui PCM Kiss Istvan, programul propus pentru vizita lui Kover Laszlo în judeţul Mureş include, marţi, localităţile Acăţari, Păsăreni, Găleşti, Miercurea Niraj, unde va sta câte zece minute sau un sfert de oră. Kover se va opri să mănânce la Hodoşa, în satul Sâmbriaş, iar apoi, de la ora 16.00, va merge, tot pentru puţin timp, în Eremitu, Sovata, Bălăuşeri, Sighişoara, de unde se va întoarce prin Livezeni la Târgu Mureş.

 Kover urmează să participe, marţi seară, după ora 19.00, la festivitatea de închidere a campaniei PCM pentru Târgu Mureş, când se aşteaptă să facă şi declaraţii de presă. Marţi seară, acesta se va îndrepta spre Odorheiu Secuiesc, la ora 22.00.

 Miercuri, Kover ar urma să fie prezent în Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc (Harghita) şi în Covasna, iar joi - ultima zi programată pentru această vizită - în Sălaj şi Satu Mare, a spus Kiss Istvan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel