Victor Ponta, interviu pentru Al Jazeera: Imigranții aduc valoare societății. Este și experiența României
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Premierul Victor Ponta a început, vineri, o vizită oficială în statul Qatar, în cadrul unui turneu în Golf. Într-un interviu pentru postul de televiziune Al Jazeera, premierul și-a expus părerea despre imigranți. 

"Este absolut inacceptabil să-i respingem și să-i lăsăm să moară pe mare" pe imigranții care vor să ajungă în Uniunea Europeană", a declarat premierul Victor Ponta, într-un interviu pentru postul de televiziune Al Jazeera. 

"Nu putem să construim un zid împotriva oamenilor care vor să ajungă în Europa", a precizat premierul. Victor Ponta a adăugat că "mii și mii de oameni lipsiți de speranță încearcă să ajungă zilnic în Europa". El a adăugat că "este inacceptabil ca UE să spună că nu poate face nimic decât să-i respingă pe acești oameni", scrie Agerpres

Imigranții, plus valoare pentru societate

"Toate țările europene își pot permite să primească imigranți. Imigranții aduc valoare adăugată societății. Lucrează din greu. Se adaptează foarte rapid. Aceasta este opinia mea și este și experiența României", a declarat prim-ministrul, care a subliniat că "politicienii extremiști și populiști se folosesc de tema imigrației în lupta politică", lucru "care este împotriva valorilor europene".

Marea Neagră, o nouă rută a imigranților

Victor Ponta a recunoscut că Marea Neagră a devenit o nouă rută pentru imigranții care vor să ajungă în UE. A făcut apel la înțelegere pentru "presiunea asupra Turciei", care se confruntă cu două milioane de refugiați sirieni fugiți de războiul din țara lor. "Trebuie să ne pregătim pentru noi valuri de imigranți", a mai atras atenția Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel