Victor Ponta i-a chemat pe liderii de organizaţii PSD la Bucureşti
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Președintele PSD, Victor Ponta, a convocat toţi liderii organizaţiilor din ţară ale PSD la Comitetul Executiv National, în lumina ultimelor evenimentelor petrecute vineri, când premierul a fost anunţat că este suspect în dosarul Şova.

Comitetul Naţional va avea loc luni, 8 iunie, la ora 15.00, la Camera Deputatilor, Sala Grupului PSD "Ovidiu Sincai".

În cadrul întâlnirii din PSD se va lua în discuţie calea de urmat, după ce Victor Ponta a devenit suspect în dosarul lui Dan Şova, iar preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze pentru a evita o criză politică.

Care sunt scenariile luate în calcul de  liderii PSD

Parlamentarii dâmboviţeni, spre exemplu, considera ca acuzatiile aduse lui Victor Ponta sunt "fortate si suspecte, in contextul in care acestea vin exact in ziua depunerii motiunii de cenzura de catre PNL". "Victor Ponta este cel mai bun premier pe care l-a avut Romania in ultimii 25 de ani! Guvernul Ponta a indreptat greselile si a reparat nedreptatile aduse de ante-guvernantii sai, a adus crestere economica si un trai mai bun romanilor", se arată în comunicatul parlamentarilor damboviteni.

Citește și: Gabriela Firea: Se forţează o criză politică

La rândul său, presedintele interimar PSD Valcea, Constantin Radulescu, a ţinut să arate că Victor Ponta trebuie să rămână în fruntea Guvernului, în lumina rezultatelor obţinute în mandatul său. "Totodata, Guvernul este rezultatul votului dat de cetatenii romani in anul 2012 si trebuie sa-si duca mandatul pana la capat", susţine Rădulescu.

Organizatia Judeteana PSD Constanta considera ca Victor Ponta trebuie sa isi duca la capat mandatul de prim-ministru si pe cel de presedinte al PSD, "mai ales ca sub guvernarea sa Romania a obtinut rezultate economice si sociale foarte bune": "Victor Ponta guverneaza Romania bine. Astazi avem cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, cea mai mica inflatie din ultimii ani, iar guvernul a luat masuri ambitioase de reducere a TVA la alimente la 9%. De la preluarea guvernarii au fost crescute pensiile si salariile, dupa dezastrul economic din 2010 si au fost sprijiniti tinerii care aleg sa inceapa o afacere".

"Intr-un stat democratic, nimeni nu poate schimba vointa populatiei doar pentru a prelua puterea cu orice pret pentru ca acea putere nu mai este legitima", a transmis şi Organizatia Judeteana a PSD Olt.

PSD Cluj il sustine pe presedintele PSD, Victor Ponta, si considera ca audierea acestuia in ziua depunerii unei motiuni de cenzura nu este o simpla coincidenta, "ci o intoarcere in timp din punct de vedere democratic, intr-o epoca regretabila din istoria Romaniei, epoca proceselor politice".

Citește și: Adrian Năstase, predicție după ce Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală de DNA

Victor Ponta este urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. Premierul a fost chemat vineri dimineaţă la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile. La ieşirea de la DNA, Victor Ponta a declarat că a fost chemat pentru a fi informat că are calitatea de suspect în dosarul senatorului PSD Dan Şova.

În comunicatul DNA se arată că procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru.

DNA a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru.

"Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru", se arată într-un comunicat al DNA.

După plecarea de la DNA, Victor Ponta a mers la Palatul Cotroceni, unde a avut o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis, care i-a cerut să demisioneze din fruntea Executivului. Primul-ministru a subliniat, însă, că va aştepta o decizie a Parlamentului în ceea ce îl priveşte.

Klaus Iohannis: Solicit demisia premierului. Victor Ponta: Doar Parlamentul poate să mă demită

DNA a trimis la Parlament dosarul în care se cere încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Victor Ponta.

Comisia juridică a Camerei Deputaților se va reuni luni, la ora 11.00, pentru a discuta despre scrisoarea procurorului general referitoare la formularea cererii de începere a urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, susţin surse parlamentare. (Sursa: rtv.net)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel