Victor Ponta cere explicații despre cum a fost localizat avionul prăbușit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Victor Ponta l-a desemnat, marți dimineață, pe vicepremierul Gabriel Oprea să îi prezinte o informare până la ședința de Guvern ce va avea loc, miercuri, despre modul în care a acționat fiecare instituție în parte, în cazul operațiunilor, după producerea accidentului aviatic din Apuseni. Despre subiectul localizării avionului, ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat că răspunsul poate fi găsit la STS Cluj. 

Toate aceste informații vor fi transmise prim-ministrului, pentru ca, în cursul ședinței de guvern de miercuri, să fie analizată activitatea fiecărei instituții implicate și să fie luate măsurile care se impun.

Serviciul de Transmisiuni Speciale ar fi localizat greșit locul aeronavei prăbușite, potrivit unor surse citate de B1 TV. În baza informațiilor primite de la operatorii de telefonie mobilă au făcut o analiză și au stabilit locul în care avionul a aterizat forțat. Nu se știe care este marja de eroare a calcului.

 "Localizarea locului evenimentului în Sistemul 112, s-a realizat potrivit prevederilor legale, pe baza informaţiilor furnizate de operatorii de comunicaţii mobile odată cu primirea primului apel la 112, respectiv la nivelul sectorului celulei din care a fost generat acesta şi a fost pusă la dispoziţia instituţiilor care au participat la operaţiunea de căutare şi salvare", se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel