Victor Ponta, avertisment teribil pentru 2017
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul premier Victor Ponta trage un semnal de alarmă după ce ANAF a anunțat suma pe care a colectat-o în primul trimestru, explicând cum anul 2017 poate deveni un dezastru comparabil cu anul 2010 .  

"Pe intelesul tuturor - TVA 9% la alimente si 20% cota generala, CAS redus cu 5 puncte procentuale, impozit pe dividende redus la 5% = incasari MAI MARI cu 6% in trimestrul I al anului 2016!!! QED

Deci am avut dreptate noi / au gresit FMI, Klaus Iohannis, Consiliul Fiscal ( cu basistul Ionut Dumitru) , PNL/PDL si toti cei care se jeluiau in 2015 ca o sa vina dezastrul din cauza masurilor de relaxare fiscala!

Daca insa 2016 este un an "inghetat" , fara nicio decizie si nicio initiativa din partea Guvernului de Birocrati ( nu Tehnocrati), cu balbe si greseli evidente - atunci 2017 poate fi un dezastru comparabil cu anul 2010! Sa speram ca am invatat ceva din tragedia de atunci si o putem evita!", este mesajul postat, joi, de Victor Ponta pe Facebook, după ce ANAF a anunțat suma colectată în trimestrul I din 2016.

"În trimestrul I, Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã a colectat 49,78 miliarde de lei la bugetul general consolidat al statului, ceea ce asigurã un plus de 7% fațã de programul prevãzut de legile bugetare anuale. Fațã de aceeași perioadã a anului trecut, veniturile bugetare colectate în T1 2016 sunt cu 6% (2,73 miliarde de lei) mai mari", se preciza în comunicatul ANAF.

Citește și: Câți bani a colectat ANAF la bugetul de stat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel