Victor Ponta anunţă că nu există împăcare între PSD şi PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat luni, pe blogul personal că, din punctul său de vedere, nu mai există nici o cale de împăcare între social-democraţi şi democrat-liberali, cel puţin atât timp cât este el lider al formaţiunii.

Ponta s-a declarat dezamăgit de nereuşita moţiunii de cenzură din 27 octombrie şi a anunţat că acum este 'mai decis să nu facă niciun pas înapoi'.

„Prima lectie este, de fapt, o confirmare a unui principiu extrem de vechi dar mereu valabil - victoria are mulţi părinţi, înfrângerea e orfană! (...)Fără a încerca să mă autovictimizez, este evident că sunt principalul responsabil în calitatea mea de preşedinte al PSD, dar asta e normal, avantajul şi dezavantajul poziţiei. Şi cred că este datoria mea şi a PSD să fim în prima linie a bătăliei cu Băsescu, indiferent de cost. Între noi şi PDL nu mai poate exista nicio cale de împăcare, cel puţin nu cu mine lider al Partidului, din multe motive concrete la care se adaugă (în mod fundamental şi spre deosebire de liberali) argumentul ideologic extrem de important pentru mulţi dintre noi. Iar eu nu 'muşc' momeala cu 'Blaga cel cu faţă umană', când ştiu că toţi pedeliştii de frunte sunt pe fond la fel. Ne asumăm şi chiar mă bucur de această poziţie fără ieşire de siguranţă - până la urmă aşa s-a afirmat şi Băsescu ca singurul care s-a bătut hotărât cu noi indiferent câte lovituri a încasat!“, a spus Ponta, într-o postare pe blogul personal.

Ponta a adăugat că are 'suficientă raţiune' să accepte că şi el face greşeli, admiţând că PSD ar fi putut să găsească strategii mai bune de imagine sau de acţiune politică. El a precizat că nu va mai negocia cu niciun parlamentar pe ascuns, 'nu de supărare sau de ranchiună', ci pentru că, din punctul său de vedere, PSD ar avea mult mai mult de câştigat dacă va merge pe acest drum. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel