”Victor Ponta a făcut asta” spune Mirel Palada. Sociologul arată strategia de culise a celui care a luat un maxim istoric de voturi. Care e riscul: ”Ca-n bancul cu ursul”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Inquam Photos / Alexandra Pandrea
foto Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Sociologul Mirel Palada a vorbit despre reușita lui Victor Ponta, dar și factorul cheie care l-a tras în jos în 2014. 

Sociologul Mirel Palada, vorbind despre alegerile din SUA, a punctat un aspect de culise important: ”Nu este ce aduni tu (electorat n.r.), este ce stârnești în partea cealaltă”. În emisiunea ”Ce se întâmplă?”, realizată de Răzvan Dumitrescu, la DCNewsTV, Mirel Palada a dat un exemplu autohton: ”Victor Ponta a făcut asta. Dacă te uiți la voturile lui Ponta, în 2014, a fost maximum istoric de voturi obținut (în afară de Iliescu - nu se pune că e altă logică). Erau alte vremuri, atunci toată lumea mergea la vot. În epoca normală, dintre toți, Victor Ponta a adunat cele mai multe voturi, deci a stârnit entuziasmul cel mai puternic în tabăra lui, dar a stârnit și enervarea cea mai mare în tabăra ailaltă” a punctat sociologul. 

Răzvan Dumitrescu afirmă: ”Asta e de fapt problema, problema nu este să ai tu mai multe voturi decât ai avut până atunci, problema este ca nu cumva prețul să fie ca și ceilalți să aibă mult mai multe voturi decât au avut până atunci și tot timpul să pierzi”. 

”Ne întoarcem la bancul cu ursul. Important este nu să alergi tu mai repede decât ursul, ci mai repede decât ăla de lângă tine” a continuat Mirel Palada. 

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu anticipează un an 2024 ”foarte interesant”: ”Sunt toate alegerile cu putință, dacă nu vor fi anticipate”. 

Palada: De ce Rafila și Daea stau bine la capitolul credibilitate

Sociologul Mirel Palada a spus de ce, în opinia sa, Alexandru Rafila, ministru al Sănătății, și Petre Daea, ministru al Agriculturii, stau bine la capitolul credibilitate ca miniștri.

Mirel Palada a vorbit despre acest subiect la DC News și DCNewsTV, în emisiunea jurnalistului Răzvan Dumitrescu, ”Ce se întâmplă?”. 

”Ei nu sunt în domenii care să genereze așa multe resentimente și așa multă tensiune socială. Rafila, de exemplu, este în postura de polițist bun după toate impunerile din timpul pandemiei. (...) Dar trebuie spus că măsurile care s-au luat în România au fost mult mai blânde ca în alte țări. Nu vreți să știți cum a fost în Germania, Franța, Austria, Noua Zeelandă, Rusia, Ungaria. Alexandru Rafila a venit și a fost exponentul acestei liberalizări, acestei primiri de libertate post Covid”, a spus Mirel Palada.

”Cât despre Petre Daea, este un personaj care se pricepe, care comunică mult mai informal și mai puțin gomos decât ceilalți care vorbesc de nu înțelege nimeni ce vor ei să zică. Ca Traian Băsescu, pe vremea lui, că și el avea felul acesta de a fi gustos în limbaj. Petre Daea știe să vorbească pe limba tuturor, se numește adecvare la registrul lingvistic”, a mai spus sociologul. 

OMS, asistență de 21 de milioane de euro pentru sistemul de sănătate din România, prin PNRR, până-n 2026. Rafila spulberă retorica USR. Ghinea prevăzuse 50 de milioane de euro

De ce 21 de milioane de euro și nu 50? Este o întrebare ironică și retorică, în contextul revoltei publice la adresa Ministerului Sănătății care a decis ca reformele în sănătate din România, prevăzute în PNRR, să se facă prin asistența OMS. Alexandru Rafila a atras atenția public că OMS nu este o firmă, așa cum unora le place să spună, dar și că scandalurile artificiale ar putea avea un scop ascuns. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel