Victor Piţurcă - Clinceni a acumulat experienţă în Liga I şi va fi dificil, chiar dacă suntem favoriţi
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Victor Piţurcă, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că Academica Clinceni a acumulat o oarecare experienţă în Liga I de fotbal şi că meciul direct, din cadrul etapei a 14-a, de duminică, va fi unul dificil, chiar dacă echipa sa este favorită.

"Nu am avut o săptămână bună, aşa cum nu am avut nici după meciul cu Iaşi, dar asta este viaţa în fotbal, am pierdut contra echipei campioane, deja este de domeniul trecutului, acum ne gândim la meciul care urmează cu Clinceni. Este foarte important pentru noi, deoarece avem nevoie de cele trei puncte şi sper să putem să le şi obţinem. În sensul ăsta ne-am şi pregătit, toţi jucătorii sunt valizi. Trebuie să ne revenim şi din punct de vedere psihic, pentru că i-am simţit la băieţi un pic supăraţi. Urmează apoi meciul de cupă, la fel de important pentru noi, şi meciul cu Dinamo, aici la Craiova, unde sperăm să se joace pe un gazon nou. De fapt nu mai este vorba despre speranţă, sigur se va juca pe noul teren. Echipa din Clinceni a câştigat o oarecare experienţă în prima ligă, au unii jucători tehnici, care joacă fotbal, şi meciul va fi foarte dificil, chiar dacă noi la prima vedere suntem favoriţi, mai ales datorită locului în clasament. Meciul e meci şi trebuie să îl câştigi acolo pe dreptunghiul verde, pentru că vorbe poţi spune multe", a declarat Piţurcă.

Tehnicianul spune că va folosi în următoarele trei partide toţi jucătorii pe care îi are la dispoziţie: "Nu cred că vor fi multe schimbări în echipă, dar vom vedea, pentru că avem meciuri la trei-patru zile şi voi folosi cam toţi jucătorii în aceste trei meciuri. Acest joc este unul deosebit de periculos, dacă vom câştiga, toată lumea spune că a fost normal, iar dacă vom pierde, vor spune că a fost o catastrofă şi cred că ar fi pentru noi dacă am pierde meciul. Dar nu cred că este vreun jucător al meu care să creadă că vom întâlni o echipă mai slabă, dacă ei cred asta se înşeală amarnic. Meciul va fi foarte dificil pentru că Clinceniul joacă fotbal. Mi-aş dori foarte mult ca jucătorii mei să joace aşa cum au făcut un primele 30 de minute din meciul cu CFR. Pentru noi nu ar fi deloc bun un rezultat de egalitate la Clinceni".

Pentru Victor Piţurcă prioritar este să câştige titlul în Liga I, chiar din primul sezon, fiind convins că Universitatea Craiova poate ajunge să evolueze la un nivel foarte înalt.

"Eu cred că pentru orice club este o prioritate Cupa României. Pentru mine personal, vă spun sincer, prioritatea este campionatul, dar asta nu înseamnă că nu ne dorim victoria în cupă. Noi şi toţi suporterii ne dorim în primul rând campionatul, dar dacă nu se va întâmpla asta acum, în primul an, şi vom câştiga cupa, va fi ceva bine venit. Dar eu îmi doresc să câştigăm campionatul, pentru că o putem face. Altfel nu aş arunca cu vorbele în vânt. Va conta foarte mult felul în care vom aborda meciurile viitoare, pentru că sunt convins că această echipă va ajunge să joace la un nivel foarte înalt, acum nu ştim când", a mai spus Victor Piţurcă.

Partida Academica Clinceni - Universitatea Craiova, din cadrul etapei a 14-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 15:00, la Clinceni.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel